keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Valheita

Olisiko jo aika?

Julkisuudessa valehdellaan härskisti joutumatta vastuuseen. Kokonainen valheiden verkko, törkeydestä huolimatta, hyväksytään totuudeksi. Näiden valheiden määrää ei tiedä kukaan. Kapitalistinen maailma rakentuu valheelle ja valheille.

o o o

Tänään puhutaan suorastaan hurmoksella, talvisodan hengestä ja itsenäisyyden säilyttämisestä. Talvisodan henkeen kuitenkin kuului miesten pakko-otto, määrääminen sotaan. Vain ani harva lähti sotaan vapaaehtoisesti. Koko 30-luvun sodan vastustajat ajettiin maan alle, suljettiin vankiloihin ja keskitysleireihin.

Sodassa saavutettu torjuntavoitto ja itsenäisyyden säilyminen ovat pelkkää legendaa.

Suomi olisi välttynyt sodalta, jos se olisi hyväksynyt Stalinin ehdotuksen, jonka mukaan Leningradin suojaksi olisi annettu Kannakselta 25 000 km2. Sen korvaukseksi olisi saatu 50 000 km2 Laatokan pohjoispuolelta. Kun ehdotus ei kelvannut, Neuvostoliitto otti 45 000 km2 korvauksetta. Siten herrojen jääräpäisyys vei paitsi maata ja Viipurin myös kymmenientuhansien suomalaisten miesten hengen ja terveyden.

Talvisota tuli todella kalliiksi. Sankaritarinat eivät sitä muuksi muuta. Se ei tee Mannerheimista osaavaa ja ansiokasta sotapäällikköä. Marski osasi vain jatkaa 1918 aloitetun suomalaisten työmiesten ja talonpoikien tapattamista.

On julmaa pilaa puhua itsenäisyyden pelastamisesta. Sillä ei ole mitään merkitystä kapitalisteille. Vuonna 1994 korkein lainsäädäntö-, tuomio- ja budjettivalta sekä rahapolitiikka, sanalla sanoen itsenäisyys, annettiin pois eikä sen puolustamiseksi armeija liikahtanut senttiäkään.

Talvisodan henki on myytti, jonka vain harva näyttää tietävän valheeksi. Sitä tukevat Suur-Suomi ja Nato-haihattelijat, Karjalaan tähyävät älyttömät sapelinkalistelijat ja Venäjä fobiat.

o o o

Emävalheeksi kansa tuntee tilastot. Nyt Tilastokeskukselta vähennetään väkeä. Tahallisiin tilastovalheisiin tulee myös lisääntyvän kiireen aiheuttamia tahattomia virheitä. Kansalliset tilastot ovat tosia vain jos niistä on hyötyä kapitalisteille. Se on kuitenkin peräti harvinaista.

Kapitalistinen järjestelmän valheiden ytimen muodostaa bruttokansantuote, BKT, joka on noin puolet kokonaistuotannosta. Kun tuotannosta puolet jätetään pois, kaikki luvut muuttuvat mielettömiksi. Esimerkiksi palkkojen osuus tuotannosta kasvaa kaksinkertaiseksi. Tähän mielettömyyteen liittyy paradoksi. Työtuntitilastoja paisutellaan ja mulkataan, että työllisyys ja työttömyysaste näyttäisivät paremmalta. Samalla tuottavuus ja tuntipalkka pienenevät.

Tähän valheiden vyyhtiin liittyy monenlaista mielikuvatehtailua. Todellisuus näyttää paremmalta. Tulevaisuuden hokemiin kuuluvat siirtyminen palveluyhteiskuntaan, passaamme toinen toistamme, kun enää ei kannata tehdä tavaroita. Muualla tehdään halvemmalla.

o o o

Sanovat, että laman jälkeen kaikki järjestyy ja töitä riittää. Herrat kuitenkin tietävät, että se on valhe. 1990-luvun "laman" jälkeen yhtenäkään vuotena ei ole tehty yhtä paljon työtunteja kuin ennen sitä, vaikka työvoiman määrä kasvoi sadallatuhannella. Lama tuli jäädäkseen. Se jätti jälkeensä valtavan pienipalkkaisten pätkätyöläisten joukon.

Tänään tämän uuden laman kourissa voivotellaan, että suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle ja työntekijät loppuvat. Sekin on valhe. Tilastokeskus on tarkistanut väestöennusteensa. Eläkeikäisten määrä kasvaa, itse asiassa liian reippaasti, mutta työikäisten määrän kasvu hidastuu. Vuonna 2050 työvoimaa on vähintään 2 680 000 henkeä ja sen käytössä olisi 4,7 miljoonaa työtuntia!

Työministeriön virallisen arvion mukaan tuotanto kasvaa kaudella 2000–2050 keskimäärin 1,5 prosenttia ja työn tuottavuus 1,6 prosenttia joten työtunnit vähenevät 0,1 prosenttia. Siksi kauden lopussa tehdään 4,0 miljardia tuntia. Kun pätkätyöt lisääntyvät ja työvuodet lyhenevät, viralliseksi työttömyysasteeksi tulee 4,2 prosenttia, vaikka työtunneista työttömyyteen haaskataan 0,7 miljardia tuntia, 14,9 prosenttia.

Virallisen arvion mukaan tulevaisuus olisi kohtuullinen. Arvioissa on kuitenkin vakavia ongelmia. Ne johtavat harhaan. Ennusteen tunnit perustuvat vuoden 2000 lähtötasoon joka sisältää haamutunnit. Kun ne poistetaan ja otetaan (varovasti) huomioon nykyisen laman vaikutukset tehtäviin tunteihin, tilanne muuttuu merkittävästi.

Siitä tilanne vielä pahenee. Kapitalisteille työn tuottavuus on kaikki kaikessa. Kahdeksankymmentä ja yhdeksänkymmentä luvuilla tuottavuus oli keskimäärin 4,3 prosenttia. Jos työn tuottavuus, syystä tai toisesta, jää älyttömän heikoksi esimerkiksi keskimäärin 2,6 prosenttiin, silloin syntyy kauhuskenaario – vuonna 2050 töitä riittää 2,7 miljardia tuntia ja työttömyyteen haaskaantuu 2,0 miljardia tuntia, 42,6 prosenttia!

o o o

Ennusteiden mukaan, riippumatta siitä kumpaan näköalaan luottaa, tulevaisuus näyttää todella karmealta. Työtä riittää harvoille, ei kaikille. Se on luonnollinen seuraus kapitalistisesta järjestelmästä, joka on joutunut umpikujaan. On ymmärrettävää, että synkkien näköalojen syyt ja seuraukset halutaan kaikin keinoin salata. Salaamisessa valehdellaan ja puhutaan pelkkää paskaa – totuus on vaarallista!

Julkisuudessa muunnellaan totuutta, valehdellaan härskisti, eikä kukaan ole joutunut poliittiseen vastuuseen. Olisiko jo aika?

Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.