keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Koreat

KUMPI UHITTELEE – POHJOIS- VAI ETELÄ-KOREA?

Viimeaikoina on mitä suurimmalla hartaudella selitetty kuinka Pohjois-Korea torpedoillaan ja tykeillään upottelee ja paukuttelee rauhaarakastavan Etelä-Korean sukellusveneitä ja saaria. Kaiken huippuna Haagissa asustava ns. kansanvälinen sotarikostuomioistuimen syyttäjät ovat ryhtyneet tutkimaan onko Pohjois-Korea syyllistynyt sotarikoksiin.

Sotarikostuomioistuimen syyttäjiä ei kiinnosta pätkän vertaa Irakissa ja Afganistanissa tehdyt kaikkien tuntemat sotarikokset enempää kuin sekään, että Yhdysvallat tappaa Pakistanissa siviilejä ohjuksillaan ja miehittämättömillä lentokalustoillaan.

On melkoisen hurjaa, että Suomessa tiedetään sotilaallisten resurssien erot, mutta medialle ne eivät ole seksikästä tietoa. Pohjois-Korean puolustusbudjetti on 5 miljardia dollaria ja Etelä-Korean 24,5 miljardia dollaria. Lisäksi Etelä-Koreassa on 25 000 – 50 000 jenkkisotilasta. Etelä-Koreassa on suurempi jenkkiarmeija kuin koko Suomen armeija ja se on ydinaseita myöden monin verroin Pohjois-Koreaa paremmin aseistettu. Kaiken kukkuraksi USA:n sotilaallisen läsnäolon voi helposti ja nopeasti kasvattaa moninkertaiseksi.

Kun Pohjois-Koreassa tämä tiedetään aivan käytännön tasolla, niin kuka uskoo, että pohjoisella olisi pienintäkään saumaa pullistella olemattomia lihaksiaan vähintään viisi ehkä kymmenen kertaa suuremman eteläisen naapurin edessä? Onko tässä menossa Vietnamin sotaa edeltänyt Tonkinin lahden tekaistun provokaation toisinto?

Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.