lauantai 19. maaliskuuta 2011

Vakuusrahasto

Mielikuvien vangit

Joku todellinen nero on sanonut, että tiedä enemmän luulet vähemmän. Nykymaailma on kummallinen, kun se on edelleenkin pystyssä, vaikka koko homma nojaa pelkkiin mielikuviin. Yleensä ne syntyvät sylttytehtaalla, jossa suurpääoman palkkaamat markkinamiehet hautovat suuria ajatuksia. Valmiina ne lykätään valtamedian, joka levittää ne totuutena kaikelle kansalle – sinulle ja minulle.

Kokoomus ja muut porvaripuolueet ovat kinkkisessä raossa. EU on tekemässä niille karhun palvelusta. Näin vaalien alla siitä pitäisi olla ainakin jollain tavoin mallikas mielikuva. EU on suuren rahan projektina todella syvällä. Kaikki, ihan kaikki, on menossa penkin alle.

EU on valtava aparaatti. Sen piirissä elää varsin sekalaista seurakuntaa, yli puolimiljardia ihmistä. Siksi sillä on melkoinen osuus maailman rahamarkkinoista. Niiden arvo IMF:n mukaan oli 2009 yhteensä 747 967 miljardia dollaria, 1291 prosenttia maailman bkt:stä. Kuinka suuri osa tästä on EU:n ja kuinka suuri osa pelkkää keinottelulla syntynyttä ilmakuplaa, sitä ei tiedä kukaan.

Nyt kuitenkin yritetään luoda mielikuvaa, että veronmaksajien 440 miljardin euron muka tilapäisellä vakuusrahastolla EU selviää ainakin varsinaiseen vakuusrahastoon saakka. Tässä on asian ydin. EU ja euro ovat pankkien keinottelun ja virtuaalitalouden vuoksi niin hataralla pohjalla, että pankkien keinottelutappioiden – ehkä tuhansien miljardien? – korvaamiseen suurpääomalle tarvitaan (riippumatta pankkien mahdollisesta mukaantulosta vakuusrahastoon) jatkuvasti iankaikkisuudesta iankaikkisuuteen, veronmaksajien vakuuksia, uhrautumista ja verorahoja.

Tätä raakaa suurpääoman peliä yritetään Kokoomuksen johdolla salata luomalla mielikuvaa vastuullisesta, työpaikkoja ja vaurautta luovasta politiikasta. Se on suorastaa sietämätöntä pötyä – meitä pidetään väärän mielikuvan vankina!

o o o

Mielikuvat länsimaisesta vapaudesta ja demokratiasta ovat harhaisia, valheellisia mielikuvia. Niitä saa vain suurella rahalla. Meillä itse kunkin takaraivoon on taottu mielikuva hyvinvointivaltiosta. Se ei ole enää pitkään aikaan ollut lähelläkään totuutta. Suurpääoman vaatimuksesta sen alkiotkin on tuhottu ja tuho jatkuu. Mutta edelleen meitä pidetään hyvinvointivaltion mielikuvan vankina.

EU:n ennakkoehtojen vuoksi hyväksytyn vapaakaupan seurauksena yli puolet työvoimasta tekee pienipalkkaisia pätkätöitä 900 tuntia vuodessa. 850 tuntia ollaan ilman työtä ja palkkaa. Samassa olemattomien tulojen syöverissä ovat myös eläkeläiset. Mitättömät tulot merkitsevät niukkuutta ja vaativat jatkuvia kieltäytymisiä normaalin elämän tarpeista.

Suorastaan rivolla jallituksella meidän jokaisen päähän on istutettu mielikuva, että väestö ikääntyy vauhdilla. Valhe! Sodanjälkeinen maastamuutto on ollut hurjaa – 824 108 henkeä. Se vastaa 10–14 vuoden syntyvyyttä. Lisäksi kauden1946–60 syntyvyys 1,4 miljoonaa romahti kaudella 1991–05 vaatimattomaan 0,9 miljoonaan. Siitä huolimatta meille syötetään mielikuvaa, että 2060 yli 65 vuotiaita on 80 prosenttia nykyistä enemmän. Yhtälö on mahdoton, mutta kaiken maailman tietäjien ja median voimalla se on tehty yleiseksi mielikuvaksi. Se on synnyttänyt vaatimukset työuran ja eläkeiän pidentämiseksi sekä eläkkeiden leikkaamiseksi.

Ja edelleen. Vanhana virtenä yritetään edelleen takoa päähämme, että veronalennukset tuovat työtä ja hyvinvointia. Ja paskat! Totuus on täysin päinvastainen. Työllisyys on syntynyt ja syntyy kokonaan muista asioista ja verovaroilla sitä on vielä tuettu, kun niillä on rakennettu kaikki tiet, julkiset talot ja tavarat ja laitokset. Niin veroilla tehdään vastakin.

Kokemuksesta tiedetään, että veroilla ja työllisyydellä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. 90-luvulla yritys- ja pääomatulojen veroja alennettiin hurjat 50 prosenttia. Lisäksi osinko- ja myöhemmin omaisuusvero ja työantajien kela-maksut poistettiin kokonaan. Siitä huolimatta työttömyys rehottaa. Vuonna 2009 työtunteja tehtiin yli kymmenen prosenttia vähemmän kuin kaksi vuosikymmenen aiemmin ja kokonaistyöttömyys pyörii 480 000 työvuoden, 17 prosentin seutuvilla.

Eduskuntapuolueitten EU:n määräyksiin sidottu politiikka ei lupaa parempaa. Päinvastoin! Kokoomuksen johdolla hyvinvointivaltion alkiotkin muutetaan hyvinvointiyhteiskunnaksi. Kataisen johdolla Kokoomus elää toivossa, että kansa on niin typerää, ettei se näe hyvinvointiyhteiskunnan jujuna sitä, että jokainen on oman onnensa seppä. Sitä, että se siirtää hyvinvoinnin "ihmisen omalle välittämiselle ja vastuunkantamiselle".

Kokoomus elää uskossa toivossa, että ihmiset ovat lujasti pelkkien valheellisten mielipiteiden vankina. Kokoomus korostaa, myös hallituskumppaniensa puolesta, että se kantaa vastuun. Nyt tulevissa vaaleissa heidät on pantava vastuuseen työttömyydestä, tuloeroista ja pahoinvoinnin lisääntymisestä. Heille on näytettävä ovea ja pudotettava kansakunnan kaapinpäältä.

o o o

Vaaleissa puolueet kehittävät kaikille sopivia vaalilupauksia. Mutta ne ovat suurella rahalla kehitettyjä pelkkiä syöttejä pahaa aavistamattomille äänestäjille. Heti vaalien jälkeen annetut lupaukset katoavat, häipyvät taivaan tuuliin.

Nyt tulevissa ja niitä seuraavissa eduskuntavaleissa meidän on vapauduttava väärien mielikuvien vankeudesta. Meidän on valittava ehdokkaita, joilla ei oma eikä edes puolueen etu ole ensisijainen. Uuteen ja sitäkin seuraaviin eduskuntiin on valittava ihmisiä, jotka eivät ratsasta yleisen mielikuvan aasilla vaan tietävät, että koulutuksesta ja ammatista riippumatta palkkatyöläisten edut ovat nyt ja aina ensisijaisia.

Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.