lauantai 18. helmikuuta 2012

Unelmasta painajaiseen

AMERIKKALAISESTA UNELMASTA PAINAJAISEEN

Presidentti Barak Obama kirjoitti viimevuoden viimeisenä päivänä lain (NDAA), jonka perusteella kenet tahansa ja milloin tahansa voidaan vangita määräämättömäksi ajaksi ilman syytteen nostamista ja oikeuden käyntiä. Kukaan ei ole enää turvassa hallinnon mielivallalta.

Jos ja kun vankien määrä on kasvanut entiseen tapaan 2,8 prosenttia vuodessa, niin ongelmana ovat lähes 2,6 miljoonaa vankia. He ovat täyttäneet todella kurjat, ihmisoikeuksia halveksivat vankilat. Osaa vangeista kidutetaan pitämällä heitä jopa vuosia täydellisessä erityksessä. Vankiloiden tilanpuutteen vuoksi ehdonalaisessa vapaudessa on yli viisi miljoonaa tuomittua.

Ilta-Sanomat kertoo 17.2.12 käsittämättömän julmasta elinkautisesta vankeustuomiosta ilman armahdusmahdollisuutta, jonka sai 25-vuotias musta muslimimies. Toisin kuin meillä, elinkautinen tarkoittaa elinkautista. Tuomion tekee erityisen julmaksi, täysi epäinhimilliseksi eristys. Hän joutuu olemaan yksin ilman vieraita, ilman puhelinoikeutta ja kosketusta muihin vankeihin. Hän joutuu olemaan yksi sellissään 23 tuntia vuorokaudessa. Hän saa ulkoilla vain tunnin päivässä ja senkin eristetyllä pihalla. Lienee selvää, että tämän kidutuksen seurauksena hän menettää ennemmin tai myöhemmin järkensä.

Tuomio annettiin epäonnistuneesta itsemurha-aikomuksesta matkustajakoneessa. Hänellekin amerikkalaisesta unelmasta tuli painajainen. Sen vuoksi hän ei päässyt paratiisiin vaan joutui todelliseen helvettiin.

Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.