sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Onko tosi?

55 MILJOONAA UHRIA – ONKO TOSI?

Muinaisessa Egyptissä omalla tavallaan palvottiin kuoriaista, jota nimitettiin pillerin pyörittäjäksi. Se oli sontakuoriainen, joka muodosti ja varastoi muiden elukoiden jätöksistä palloja. Sontapallot olivat niiden ravintoa.

Sofi Oksanen pani uudelleen liikkeelle oman valhekampanjansa, joka nyt on kotoisin Nobelilla palkitun Aleksandr Solzenitsiltä. Siihen Helsingin Sanomat osallistui täysin rinnoin.

Soltzenits oli 1945 sodan loppuvaiheessa 26 vuotias. Ennen, kuten nyt tiedämme, 26 miljoonan neuvostoihmisen hengen vaatineen julman sodan loppua hänet pidätettiin neuvostovastaisen agitaation vuoksi. Äärimmäisistä sodan julmista olosuhteista huolimatta hän sai upseerina (kapteeni) vain kahden vuoden tuomion. Myöhemmin vastaavista puheista tuli viisivuotta lisää.

Kannattaa muistaa, että 1930-luvulla Suomessa tavalliset työläiset saivat pitempiä tuomioita tekaistujen maanpetos-syytteiden vuoksi.

Solzenitsillä oli siis nuoruudesta saakka vankka sosialismin vastainen vakaumus. Sitä hän seurasi elämänsä loppuun saakka. Jukka Malinen kirjoittaa Wikipediassa, että "Luultavasti kukaan yksityinen ihminen ei edistänyt yhtä paljon neuvostojärjestelmän hajoamista kuin kirjailija Aleksandr Solzenitsyn.".

Aleksandr Solzenitsin kaltaisten toimesta maailmalla ja meillä pyöritetään valheita, joiden mukaan Stalinin uhreja ilman sotia oli Neuvostoliitossa vähintään 55 miljoonaa. Näiden sontapallojen lemu on todella ällöttävä, vaikka se on suurella rahalla ja valhepropagandalla saatu maistumaan hunajalta.

Kukaan ei kiistä, että 1919 Neuvostoliiton asukasluku oli 138 miljoonaa ja 1991 se oli 293 miljoonaa. Keskimääräinen vuosikasvu 1,6 prosenttia. Vuosina 1938–1972 Yhdysvalloissa väestön kasvu oli 1,3, Neuvostoliitossa 1,2 ja tasan 2 prosenttia vuodessa ilman toista maailmansotaa. Suomessa saman ajan kasvu oli 0,5 prosenttia vuodessa.

Jos Solzenitsin aloittamat väitteet olisivat tosia, niin toisen maailmansodan ja sisäisen terrorin uhrien määrä olisi 81 miljoonaa. Siten ilman niitä Neuvostoliiton väkiluku olisi 1919–1991 kasvanut täysin mahdottomat 2,5 prosenttia vuodessa. Samaan aikaan Suomen väkiluku kasvoi vain 0,7 prosenttia.

Väitteet kymmenistä miljoonista uhreista eivät yksinkertaisesti voi pitää paikkaansa. Mitkään väestötilastot eivät sitä vahvista.

Tässä on kyse kahden kapitalistisen ja sosialistisen järjestelmän välisestä taistelusta. Niinpä kuten usein muutenkin pelkkä tuuleta temmattu väite kelpaa. Tosiasiat eivät riitä edes täysin mahdottomien väitteiden kumoamiseen. Aikanaan Natsi-Saksan propagandaministeri Josef Göbbels totesi, että mitä suurempi valhe sitä helpommin se menee totena ihmisten päihin – ja siltä se näyttää.   

Kun muinaisessa Egyptissä sontakuoriaista nimitettiin pillerin pyörittäjäksi, niin kapitalismin propagandanikkareita voi nimittää sonnan levittäjiksi.

Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.