maanantai 25. kesäkuuta 2012

Saudi-Arabia

VERISTÄ PUUHAA

Juhannuksen edellä (Helsingin Sanomat 22.6.12) oli komea koko sivun juttu, jossa lehti toimittajineen suree Saudi-Arabian ikääntyvien kruununprinssien lähes jokavuotisia hautajaisia. Turha surra, sillä prinssin arvon saaneita veli- ja veljenpoikia on ainakin neljätuhatta.  

Mitä me todella tiedämme Saudi-Arabiasta? No ainakin sen varmasti muistamme, että sillä on maailma suurimmat öljyvarat. Sekin varmasti muistetaan, että Yhdysvaltojen presidentit isä ja poika Bush ovat todella hyviä kavereita ihan perhetuttuja saudien kuninkaallisten kanssa. Kun sitten Yhdysvaltojen presidentiksi tuli Barack Obama, niin tietysti hänet kutsuttiin saudeille kylään.

Eikä mikään turha reissu ollutkaan. Tosin sen seurauksista emme ole paljoa kuulleet, mutta mahtavat kultakäädyt Obama sai, kuten lehdet kuvineen ovat kertoneet. Käädyt olivat vain pieni osoitus horjumattomasta yhteisymmärryksestä ja molemminpuolisesta kunnioituksesta. Saudidespootit ovat saaneet Obamalta kuten aikaisemmiltakin perisenteiltä lupauksen puolustaa heitä kaikin tavoin.  Monet vahvasti aseistetut sotilastukikohdat ovat ja pysyvä maassa.

Tänään näemme kuinka tarmokkaasti Yhdysvaltojen-Israelin-Saudi-Arabian akseli toimii nujertaakseen lopullisesti ja kaikki itsenäisyyttään kunnioittavat palestiinalaiset, afgaanit, irakilaiset, iranilaiset, syyrialaiset ja ketä muita heitä onkaan.

Hesarin toimittaja kysyi jutussaan onko Saudi-Arabia diktatuuri ja vastaa ettei ole, se on kuningaskunta. Hän ei vaan huomannut, että diktatuurissa diktaattori yleensä alun alkaen valitaan äänestämällä. Niin tapahtui Hitlerin kohdalla, mutta myös Paasikiven ja Kekkosen kanssa. Heillä molemmilla oli lähes rajaton valta. He nimittivät hallituksen ja kaikki korkeat virkamiehet.  Jos asiat eivät sujuneet heidän tahtonsa mukaan, heillä oli oikeus hajottaa eduskunnan. Aika maassa ja maailman oli sellainen, että järeintä valtaa he käyttivät ani harvoin. Diktaattorina Kekkonen on hajottanut eduskunnan ja asettanut hallituksen vastoin eduskunnan tahtoa.

Saudi-Arabian kuningas ei ole diktaattori. Hän on sitä monin verroin pahempi – hän on despootti. Kun diktaattori on yksinvaltias, niin despootti on aina sortava itsevaltias. Siten Saudi-Arabia on kansaansa säälimättä sortava maailman julmin maa. Naiset eivät meidän mittapuumme mukaan ole ihmisiä. Heiltä puuttuu kaikki ihmisoikeudet. Työläisten palkat ovat olemattomat. Sosiaaliturvasta saudit eivät ole edes kuulleet puhuttavan.

Itsevaltaisen despootin maassa on voimassa kuolemanrangaistus. Siitä Wikipedia tietää, että sen voi saada jumalan pilkasta tai jopa homoudesta. Teloituksia pannaan toimeen (2007) keskimäärin kolmetoista kuukaudessa. Ne ovat yleensä julkisia mestauksia, jossa kaula katkaistaan miekalla, kirveellä tai giljotiinilla. Myös ristiinnaulitseminen on mahdollinen, se joskus se tehdään myös kuoleman jälkeen. Rikoksista voidaan tuomita myös käsien tai jalkojen amputaatioon, katkaisemiseen.

Virallisesti Saudi-Arabiassa on väestöä 26,5 miljoonaa. Luku alkeellisessa beduiinivaltiossa ei ole missään tapauksessa uskottava. Miten väestölaskenta tehdään – kas siinä kysymys. Siitä antaa osviittaa myös Hesarin toimittaja, joka tiesi kertoa, että nuorten 0-14 vuoden ikäluokissa on yhteensä 29 prosenttia väestöstä. Seuraavassa ryhmässä 15–30 vuotiaita on 31 prosenttia, mutta sen ikäluokista on jo menehtynyt 6 prosenttia. Mikäli nämä Hesarin tiedot pitävät paikkansa ja mikäli työikäisiä on suunnilleen saman verran kuin yleensä, niin 31–64 vuotiaiden ryhmässä on lähes 37 prosenttia väestöstä, mutta sen ikäluokista ja iän lisääntyessä kiihtyvällä vauhdilla on menehtynyt jo 44 prosenttia. Näin yli 64 vuotiaita on vain 3 prosenttia väestöstä. Euroopassa eläkeikäisiä on kuusinkertainen määrä.

Väestörakenne yhteiskunnassa voi olla tosi, mutta tällaisessa julmassa ihmisiä tuhoavassa järjestelmässä kerrottu väestömäärä on satua eikä se yksinkertaisesti voi kasvaa. Nykyinen julkisuuteen kerrottu tilasto ei voi olla tosi, sillä vuoden 1960 jälkeen väestö olisi kasvanut noin 20 miljoonalla 27 miljoonaan, keskimäärin 7,7 prosenttia vuodessa. Se on yksinkertaisesti mahdotonta!

Hesari mukaan Saudi-Arabiassa kaikki menee hienosti, ellei oteta huomioon sitä, että väestön, mutta myös energian kulutus jatkavat kasvuaan. Sen vuoksi ”20 vuoden kuluttua öljyä ei enää riitä vientiin asti.”. Hesarille ei ole mitään väliä mikä on tosi ja mikä ei. Pelkkänä kuriositeettina lehti toteaa, että maassa ei ole sanan-, liikkumisen-, uskonnon eikä järjestäytymisen vapautta, eivätkä naiset saa ajaa autoa, eikä harrastaa kuntoliikuntaa.

Saudi-Arabian despoottisen kuninkaan itsevaltainen sorto on julmaa, raakaa ja veristä, mutta lehti näyttää mukautuneen siihen, että kun se ei haittaa EU:ta eikä Yhdysvaltoja, niin miksi se meitäkään voisi haitata - onhan maailmalla paljon köyhempiä maita parjattavaksi.

Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.