keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Vääristelyä

          IMEVÄT KUIVIIN


Jokainen on varmasti huomannut, että kun työläisiä potkitaan töistä kilometritehtaalle ja työ vähenee, niin työttömyysaste laskee. Se on taikatemppu, joka onnistuu, kun asialla ovat EU ja valtion virallinen tilastolaitos, Tilastokeskus. Niiden hallussa on totuus, johon uskottaan. Siksi kukaan ei näytä tietävän mitä maassa oikeasti ja todella tapahtuu tai on tapahtunut.

Taituruus ei koske vain työllisyyttä ja työttömyyttä. Se ulottuu kaikkiin virallisiin ennuste- ja tilastopuuhiin. Siksi maan kaikki tutkimuslaitokset, hallitus ja eduskuntakin uskovat, että väestö vanhenee. Kaikki uskovat, että muutaman ajan kuluttua kuusvitosia ja sitä vanhempien määrä lähes kaksinkertaistuu. Se on raakaa pötyä. Ennusteissa puolet on pelkkiä haamuja.  

Itse asiassa kuusvitosten määrä määrää vähenee jo lähitulevaisuudessa, vaikka elinikä pitenisikin. Mutta ilmeisesti se pitenee vain rikkailla. Kun köyhyys lisääntyy, kuolleisuuskin lisääntyy. Lisäksi suurten ikäluokkien jälkeen syntyvyys on laskenut sadastatuhannesta lähes puoleen. Ja vielä. 1945–80 luvuilla maastamuutto oli lähes kymmenen tuhatta joka herran vuosi - siis todella hurjaa.

Tästä huolimatta meille on luotu ikääntyneiden määrän kasvun harhakuva, jota kaikki palvovat. Siitä seuraa lukemattomia taloudellisia ja inhimillisiä tragedioita, kun vanhusten elättäminen tulee kalliiksi. Siksi kuntia yhdistetään ja palvelut viedään kauas vanhusten ja vähän muidenkin ulottumattomiin. Vastaisuudessa vanhukset hoidon tarpeesta riippumatta säilötään koteihinsa, joissa heitä hoidetaan virtuaalisesti ja ruokitaan roboteilla!

o o o

Demareiden puheenjohtaja Jutta Urpilainen nimitti toisen demarin Juhana Vartiaisen Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen (VATT) uudeksi ylijohtajaksi. Ensi töikseen Vartiainen kertoi Hesarille mitä on hänen ja demareiden työkalupakissaan. Siellä on vaatimus, että löllöttely saa nyt riittää. On tehtävä pidempää päivää, enemmän työtunteja ja löllötellä vähemmän aikaa eläkkeellä. Kotiäitienkin velttoilun on loputtava - on mentävä töihin!
Vartiainen ilmoittaa, että työntekijöiden palkat ovat aivan liian korkeat. Siksi on luovuttava yleiskorotuksista, samansuuruisista prosenteista kaikille ja nuorten palkkoja pitää alentaa. On hyväksyttävä erilaiset prosentit eli plussa, nolla ja miinusprosentit. sillä kuten Hesari siteeraa, "Palkkojen tehtävä ei enää ole olla osa sosiaaliturvaa.". Lisäksi sosiaaliturvaakin on alennettava, kun "Liian monissa tilanteissa sosiaaliturva on houkuttelevampi vaihtoehto kuin pienipalkkainen työ.". Globaalissa maailmassa työ tulee sinne, jossa on työhaluja ja ihmiset työllistyvät ajan mittaan sopivaan hintaan sanoo Vartiainen.

Demarien puheenjohtaja Urpilainen ja hänen valitsemansa ylijohtaja demari Vartiainen ovat sitä mieltä, että kun kaikki palkkatyöläiset ovat töissä nälkäpalkalla ilman sosiaaliturvaa, niin maasta viedyt työt palaavat takaisin.

On todella järkyttävää, että demareilla ei ole tarjota kurjuutta kummempaa.

o o o            

Jo iät ja ajat on huudettu, että työuria pitää pidentää sekä opiskelu- ja eläkeaikaa lyhentää. Nyt demari Vartiainen toi uutuutena synnytyslomista luopumisen. Se on velttoilua, josta on päästävä eroon. Tämä on virallista mantraa, jota kaikki hallituksessa istuvat politiikantekijät mielellään hokevat.

Yhden asian Tilastokeskus taitaa ennustaa oikein nimittäin sen, että hamaan tulevaisuuteen meillä on työikäisiä ainakin saman verran kuin nyt, noin 3,5 miljoonaa. Työministeriö totesi jo viisi vuotta sitten, että työikäisistä työvoimaa on tulevaisuudessakin keskimäärin 2,9 miljoonaa henkeä, 5 066 miljoonaa työtuntia. Tässä ovat mukana kelvottomina syrjäytetyt. Viimevuonna virallisen tilaston mukaan työtunteja tehtiin 4 043 miljoonaa tuntia. Kun siitä poistetaan haamutunnit, todella tehtyjä oli 3 750 miljoonaa tuntia.

Työpaikkojen perusteella työttömyysaste oli 8,2 prosenttia, mutta työn puutteen vuoksi työläisiltä jäi palkkoja saamatta virallisen tilaston mukaan 1 023 miljoonalta tunnilta ja todellisuuden mukaan 1 350 miljoonalta tunnilta. Näistä tekemättömistä työtunneista tulee työttömyysasteeksi 20 – 27 prosenttia. Joten työvoimasta ei ole puutetta – puute on työstä ja palkasta!

o o o

Hesarissa (3.6) Tilastokeskus todisti taas valehtelemisen osaamistaan. Se kertoi, että kaikista palkansaajista miesten keskiansio oli 3 487 ja naisten 2841 euroa kuukaudessa. Kun nämä kerrotaan vuoden kuukausilla ja palkkasaaneilla, palkkasumma on 94,2 miljardia, verottajan mukaan 73,0 miljardia euroa. Tilastokeskus Palkansaajien tutkimuslaitoksen tuella väittää palkkatuloja 33 prosenttia todellisuutta suuremmiksi. Se on hävytöntä.      

Työläisistä puolet on työtuntien perusteella edelleen työttömänä ja ilman palkkaa seitsemän kuukautta ja töissä vain viitisen kuukautta.  Verottajan mukaan heille kertyi palkkaa vain 10 242 euroa – 869 euro kuukaudessa, eikä parempaa ole tiedossa. Päinvastoin. Jokainen tietää, että kun työ vähenee, työttömyys lisääntyy eikä työttömyysaste voi laskea.  Jo nyt on nähtävissä, että 2050 tienoilla työtunneista kaksi viidennestä jää käyttämättä. 

Kapitalismin tuottama pahoinvointi ja näköalattomuus lisääntyvät koko ajan. Ne imevät hiljalleen ihan huomaamatta työläiset kuiviin. Vain ajoittain toistuvat kriisit ja lamat purevat niin että tuntuu. Kukaan ei hyvän hyvyyttään auta palkkatyöläistä. Siksi itse kunkin on hyväksyttävä kurjuuden lisääntyminen tai yhteisvoimin sen estäminen. Keskitietä ei ole!

          Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.