tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kaukotappaminen


YHDYSVALTOJEN KAUKOTAPPAMINEN HAASTAA

Sanotaan, että joskus se sokea kanakin jyvän löytää. Niin näyttää käyneen Helsingin Sanomille (HS), joka (23.7.) pääkirjoituksessaan ”Kaukotappaminen haastaa Yhdysvaltain moraalia” kertoo, The New York Timesiin viitaten, että Yhdysvalloissa tehdään joka tiistai päätökset kuka kulloinkin tappolistalle valituista tapetaan huipputeknisillä miehittämättömillä lentokoneilla ja ohjuksilla. HS kertoo, että listalla ovat ”al-Qaidan, Talebanin tai vastaavien ryhmien toimijoita”.

HS ei ole huomannut, että Yhdysvalloilla ei ole moraalia eikä sitä, että listan vastaavien ryhmien toimijat voivat tarkoittaa ketä tahansa. Jokainen voidaan nimetä vastaavaksi toimijaksi. 

Presidentti George W. Bush totesi helmikuussa 2002 valtakunnan tilaa koskevassa puheessaan, että Yhdysvalloissa on yli 65 vuotiaita 12,5 % ja sama osuus tulee olemaan myös vuonna 2050. Euroopassa heitä on keskimäärin 18 %. Erotus tarkoittaa sitä, että Eurooppaan verraten USA:ssa 17 miljoonaa ihmistä ajetaan enneaikaisesti hautaan. Se on julmaa ja moraalitonta.

Helsingin Sanomat kysyi ”Millä ehdoilla oikeusvaltio saa tappaa ihmisiä?”. Oikeusvaltiossa vastaus on yksiselitteinen; ei millään ja kaikkein vähiten vieraiden maiden alueilla! Mutta Yhdysvalloilla on kurjuudesta syntyvä maailmaennätys vankiloiden ja niissä olevien vankien määrässä. Lisäksi sillä on kaksinkertainen määrä tuomittuja, jotka ovat ehdonalaisessa vapaudessa vankilapaikkojen puutteen vuoksi.

Se on militaristinen valtio, joka käy jatkuvasti eri puolilla maailmaa paikallissotia ja miehittää 136 vierasta maata. Niissä sillä on yli 700 sotilastukikohtaa, joissa on raskasta sotatekniikkaa ja viisisataatuhatta sotilasta, jotka eri puolilla maailmaa turvaavat Yhdysvaltojen kansallisia etuja. Mutta - mitkä ovat sellaisia kansallisia etuja, joita ei ole kaikilla maailman mailla? Mistä tulee Yhdysvaltojen etuoikeus, jonka kansainvälinen yhteisö hyväksyy?

 Yhdysvallat ei siis ole oikeus- vaan moraaliton militaristinen poliisivaltio, joka käyttää häikäilemättä omankäden oikeutta.

Paljoa aikaa ei ole kulunut siitä, kun Yhdysvaltojen militaristisen poliisivaltion presidentti Barack Obama antoi määräyksen, että Osaman Bin Laden on tapettava. Presidentti Barack Obama itse asettui television ääreen seuraamaan, kun aseettoman miehen murhan toteutettiin toisella puolella maapalloa, televisioitiin ja levitettiin kaikkialle maailmaan. Mistä ja keneltä Yhdysvaltojen presidentti on saanut valtuudet, oikeuden määrätä jonkun yksityisen aseettoman henkilön tapettavaksi?

Sellaisia valtuuksia ei voi antaa kukaan eikä kenellekään kenelläkään joten murha oli sellaisenaan ennen kuulumaton ja röyhkeydessään vertaansa vailla. Miksi kansainvälinen yhteisö sallii jopa näin julkeasti toteutetun tappamisen, murhan?         

Yhdysvaltojen harrastama vieraiden maiden miehittäminen ja kaukotappaminen ovat paitsi moraalitonta myös rikollista. Se on rajua äärimmäistä ja tuomittavaa valtioterrorismia, joka synnyttää sitä vastustavaa epätoivoisten ihmisten vastarintaa, pienten ryhmien harjoittamaa äärimmäistä ja tuomittavaa terrorismia.  

Tässä Yhdysvaltojen kaukotappamisessa sokea kana, Helsingin Sanomat, löysi vain yhden jyvän, vaikka se tepastelee jyvälaarissa.
Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.