tiistai 5. elokuuta 2014

Obama ja Venäjä

Obama haukkuu väärää puuta
 
On tunnettua, että Yhdysvallat ovat röyhkeydessään vertaansa vailla. Ilta-Sanomat kertovat verkossa (5.8.14), että The Econmistin mukaan presidentti Barack Obama lyttää Venäjän sanomalla, että siellä ei valmisteta mitään. Obaman uskoisi tietävän ja varmasti tietääkin, että Venäjän on harvoja, ellei ainoa, maailman maa, joka halutessaan on täysin omavarainen. Siitä maailmalla on seitsemänkymmenen vuoden kokemus.

Vasta Neuvostoliiton hajottamisen jälkeen sen Venäjän tuotantorakennetta on pääomien ja tavaroiden viennin ja tuonnin seurauksena muutettu. Siitä huolimatta Venäjän omavaraisuus on Yhdysvaltoja merkittävästi parempi. Ja kuten näyttää lännen talouspakotteiden seurauksena sen omavaraisuus vain paranee.

Yhdysvalloissa tavaroita tuottavassa työssä on vain 23 ja palvelupuuhissa 77 työllistä sadasta. Venäjälle tuottavassa työssä on 37 (61 % enemmän) ja palveluissa 63 työllistä sadasta. Luvut vastaavat tuotantorakennetta joten Venäjä tuottaa enemmän kuin Yhdysvallat. Lisävertailun vuoksi mainittakoon, että Suomessa tuottavassa työssä on 34 sadasta. EU:n liittymisen jälkeen tuottavien osuus on jatkuvasti hiljalleen supistunut ja tuottamattomien palvelujen osuus lisääntynyt.

Lisäksi Barack Obama lyttäsi Venäjää sanomalla, että sen miehet elävät vain 60 vuotiaiksi ja väestö supistuu. On totta, että Neuvostoliiton hajottamisen jälkeen väestö on supistunut kaikissa entisissä neuvostotasavalloissa. Väestörakenteessa on tapahtunut kapitalismin vaatima julma muutos. Wikipedian mukaan vuonna 2011 maassa oli 65 vuotta täyttäneitä 13,0 % ja väestön keski-ikä oli 38,7 vuotta. Lukutaitoisia on 99,2 %.

Vastaavia tietoja Yhdysvallat häpeää, siksi se ei halua niitä edes julkaista. Presidentti Georg W. Bush sanoi valtakunnan tilaa koskeneessa puheessaan helmikuussa 2005, että 65 vuotta täyttäneiden määrä on 12,5 % ja sama se on myös 2050. Tällä hetkellä eri lähteet antavat varsin erilaisia tietoja. Vuoden 2010 oikeimmalta näyttävä tieto 65 vuotta täyttäneistä on 12,7 % ja väestön keski-ikä 37,1 vuotta. Väestön lukutaito Pisa-vertailussa on vain vaatimattomalla OECD-maiden keskitasolla.

Suomessa luku oli 17,5 % ja keski-ikä 42 vuotta. Pohjoismaihin verraten ja väkilukuun suhteutettuna köyhyyden, lukutaidon, sosiaaliturvan, terveyden- ja sairaanhoidon puutteiden vuoksi Yhdysvalloissa menehtyy vuosittain ennen aikojaan, ennen 65 vuoden ikää peräti 20 miljoonaa ihmistä.

Presidentti Barack Obama puhuu täysin häikäilemättä täyttä pötyä joko tietämättömyyttään tai valehtelee häikäilemättä. Syyttämällä muita maita kurjuudesta, Obama yrittää sillä epätoivoisesti peitellä oman pesänsä kurjuutta. Obama haukkuu täysin väärää puuta.
 
Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.