torstai 9. lokakuuta 2014

Emmehän tienneet


Emmehän me voineet tietää…

Kuinkas se menikään; jos et tunne historiaa joudut elämään sen uudelleen. Tässä ajassa näyttää olevan runsaasti tekijöitä, jotka haluavat piilottaa historian ja jopa niitä, jotka uskovat sen jo unohdetuksi. Näin ei ole vain meillä vaan myös maailmalla.

Historian väärentäjät ja piilottelijat, jotka ovat näkymättömissä bilderberg-ajatushautomoiden kammioissa, haaveilevat ja puuhaavat yksinapaista globaalia maailmaa, jonka harvat omistavat ja jossa harvoilla on kaikki valta ja kunnia.

Jo nyt maailman media on saanut käskyn, että vain lännen tuottamaa sotaista, mutta vapauden viittaan verhottua uutisvirtaa saa seurata ja käyttää. Ja taas länsimaat Suomi mukaan lukien sulkevat silmänsä. Siksi näkevät ihmiset ovat ymmällään ja muut ovat kirkkaan yksipuolisen uutisoinnin sokaisemina silmät kiinni, valmiita uusiin ja laajoihin natokoitoksiin.     

Läntinen media ei kerro, että Ukrainassa uusnatsit ovat korvanneet juutalaiset muslimeilla. Muuten kaikki sujuu hitleriläisen ja ideologian mukaan. Ennen natsien silmissä venäläiset olivat ali-ihmisiä, nyt he ovat paholaisia. Siksi pahimmassa tapauksessa toteutuu Venäjän suunnattomien rikkauksien Nato-johtoinen rosvousretki. Jos se toteutuu, kuten nyt on syytä pelätä, niin sen rinnalla toinen maailmansota oli lasten leikkiä. Kun se taas epäonnistuu, kuten aiemmatkin ryöstöretket Venäjälle, silloin taas selitetään kuten saksalaiset 2. maailmansodan jälkeen juutalaisten ja slaavilaisten ali-ihmisten tuhoamisesta, että emmehän me voineet tietää…

Tähän samaan sarjaan kuuluu lännen ovella temppu, jossa Venäjä ja venäjää puhuvat ukrainalaiset on yhdistetty yhdeksi – Venäjäksi! Kun venäjää äidinkielenään puhuva vaaleilla (2010) valittu presidentti Viktor Janukovitsh, syrjäytettiin vallankaappauksessa mielenosoitusten lieveilmiönä, hänestä ja kaikista venäjää puhuvista tehtiin vihollisia, paholaisia. Heiltä piti poistaa kansalaisoikeudet. Siihen he eivät suostuneet. Syttyi, kapinan, sisällissota.

Jos nyt Venäjä olisi toiminut Yhdysvaltojen mm. Irakista, Afganistanista, Pakistanista, Jemenistä ja nyt vielä Syyriasta saadun mallin mukaan, se olisi venäjänkielisiä suojellakseen pommittanut Ukrainaa ohjuksilla, lennokeilla ja hävittäjillä. Mutta ei, niin se ei tehnyt, vaikka Kiovan torilla varapresidentti Joe Bidenin, CIA:n johtajan John Brennanin tukemana, ilmoitti Yhdysvaltojen olevan maapallon toisella puolella innoissaan (uusnatsien) kapinasta.

Ukrainan vallankaappaajia, uusnatseja, lännessä ei kukaan ole tuominnut. Vain rajanaapurista Venäjästä on tehty tuomittava osapuoli, paholainen, jota Yhdysvallat ja EU yrittävät nujertaa talouspakotteilla. Kun ne eivät toimi, onko Nato valmiina? Tässä kapinassa kansojen halutaan unohtavan historian. Se on jo osoittanut, että Venäjä lienee ainoa maa maailmassa, joka niin halutessaan on muista riippumaton – täysin omavarainen.

Läntinen sotapropaganda, Nato-vouhotus on mennyt suomalaistenkin päihin kuin häkä, joka vienyt todellisuuden hahmottamisen näkökyvyn.

Halutaan unohtaa, että Suomi on rikas yksinomaan Neuvostoliiton kanssa 40 vuoden aikana käydyn ja todella edullisen kaupan ansiosta. Se oli kauppaa, jossa Suomen teollisuus monipuolistui, se oli kauppaa, jossa suomalaiset vuolivat puupuukolla kultaa. Kun se lopetettiin 1985–90, kaikki muuttui. EU:n liittyminen rapautti kotimarkkinatuotannon ja vei talouden alamäkeen Sen loppu ei ole näköpiirissä. Siitä huolimatta hallitus tukee ja toteuttaa Venäjän vastaisia talouspakotteita, jotka vain nopeuttavat talouden liukua alamäessä.

Eteläkarjalaiset ovat (HS 5.10) varsin yksituumaisia siitä, että Venäjää ei kannata pelätä. 20 vuotta sitten siinä suhteessa oli vahvat ennakkoluulot ja pelko. Ei ole enää. Kauppa Venäjän ja venäläisten kanssa on kannattavaa, se pitää hengissä. Viimevuonna yksin venäläiset turistit ovat Hesarin artikkelin mukaan tuoneet maakunnan kassakoneisiin 360 miljoonaa euroa, joka on yli 2700 euroa asukasta kohti. Talouspakotteet ovat vailla järkeä.

Kaikesta tästä ja Paasikivestä (kok) huolimatta ja uskollisena Kokoomuksen uudelle ulkopolitiikalle valtioneuvos Riitta Uosukainen (kok) on Etelä-Karjalassa harvinainen Naton kannattaja. Sille lienee selitys. Eduskunnan puhemiehenä hän salli Suomen liittämisen Euroopan unioniin rikkomalla perustuslakia. Myöhemmin, kun oli luovuttava omasta rahasta, hän totesi, että ei tiennyt sen kuuluneen liittymissopimukseen. Hän luuli, että siitä päätetään erikseen.

Ilmeisesti Uosukainen taas luulee, että Natosta voisi joskus olla jotain hyötyä. Hän perustelee kantaansa sanomalla, että Suomi ei voi enää koskaan olla yksin. Uosukainen ei tiedä tai puhuu vastoin tietoaan, että viimeisessä sodassa Suomi ei ollut yksin. Maassa oli Saksasta auttajia peräti 220 000 sotilasta, jotka lähtiessään polttivat muun muassa Rovaniemen maan tasalle.

Kaiken järjenvastaisesti Uosukainen haluaa itärajasta länsiliittouman Nato-johtoisen Venäjän vastaisen etulinjan.

Pääministeri Alexander Stubb, Naton lipunkantaja, puhui EU:ssa räväkästi Venäjä-politiikasta. Hän sanoi (HS 30.9), että aikanaan toivottiin, että Neuvostoliiton hajottua Venäjästä tulisi EU:n kaltainen demokratia. Nyt Stubb surkutteli sitä, että venäläiset nuoret eivät olleet kokeneet neuvostoaikaa joten heitä voi lumota isänmaallisella huumalla ja silkalla menneen propagandalla.

Stubb ei tunne historiaa. Hän olisi kuitenkin voinut oivaltaa muutamia totuuksia. Vaikka vain sen, että Venäjällä on tuhatvuotinen historia ja perinteet. EU:lta ne puuttuvat. Stubb olisi voinut huomata senkin, että Venäjällä kaikki ovat lukutaitoisia toisin kuin Yhdysvalloissa, jossa lukutaito on vain harvoilla. Siksi lukutaitoinen nuoriso on lukenut historiasta, että vuoden 1920 jälkeen Venäjän väkiluku kasvoi 2. maailmansodasta huolimatta keskimäärin 1,6 % vuodessa. Vasta 1991 jälkeen väkiluku kääntyi jyrkkään laskuun. Luultavasti moni venäläisnuori lukee ja ihmettelee ja myös suree moista neuvostoajan jälkeistä käännettä väärään suuntaan.

Nato-vouhottajien ajatuksena on vanha, mennen maailman rautaa rajalle-ajattelu, vaikka meillä on siitä karvaat kokemukset. Jos ei tunne historiaa, sen joutuu elämään uudelleen. Nato ei voi olla vaihtoehto nykyiselle kurjuudelle – päinvastoin. Nato asekauppiaineen ei tuo turvallisuutta vaan kurjuutta kurjuuden päälle!
 
Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.