tiistai 10. helmikuuta 2015

Tulevaisuuden tekijät


Tulevaisuuden tekijät

Kaikkihan sen tietää, että ani harvat omistavat kaikki pankit, tehtaat ja monenmoiset laitokset ja että omistajat ovat surullisen kuuluisia kapitalisteja. Ne, jotka eivät niitä omista ovat työläisiä, jotka pitävät pankit, tehtaat ja laitokset käynnissä. Siinä syntyy tuottoa, joka jaetaan työläisille palkkana ja kapitalisteille voittona. Yhden kapitalistin voitto on aina kymmeniä kertoja suurempi kuin yhdenkään työläisen – siinä on syvä ja sovittamaton ristiriita.

Työläisten ja kapitalistien välillään on merkittävä tuloero. Se on viimevuosina kasvamistaan kasvanut. Tuloerojen kasvu johtuu monista asioista. Esimerkiksi Kataisen (kok) sixpack hallitus lahjoitti kapitalisteille tukun euroja alentamalla yritysten voittojen verotusta.

Kurkkutorvi ammollaan Katainen (kok) ja Urpilainen (sd) kumppaneineen huusivat, että sillä luodaan työpaikkoja ja työllistetään työttömiä. Sillä on vahva taloudellisesti dynaaminen vaikutus, eikä veromenetystä synny. Toisin kävi. Se tiedettiin ennakkoon ja se myös sanottiin. Työpaikkoja ei syntynyt, mutta veron alentamisesta 800 miljoonaa riihikuivaa euroa meni suoraan kapitalistien taskuihin.

Suurituloisten ei tarvinnut panna kortta ristiin, kun tulot kasvoivat. Rikkaat rikastuivat. Tämä peli ei ole päättynyt. Se jatkuu niin pitkään kuin vanhat puolueet saavat pitää eduskunnan hallussaan.

o o o           

Suurpääoman laitos Elinkeinoelämän valtuuskunta, EVA, on pienessä vaalisarjassaan julkaisut yhteiskunnallisen analyysin, jonka mukaan Suomi ei pärjää ilman maanmuuttoa. Sen ovat tehneet tutkija Pekka Myrskylä ja vakuuttavuutta varmistamassa on Tilastokeskuksen yliaktuaari Topias Pyykkönen. Herrat sanovat, että Suomi ei pärjää ilman maahanmuuttoa. Analyysi on erinomainen näyttö siitä kuinka meitä yritetään jymäyttää.

Koko homma perustuu vuosikausia jatkettuun hokemaan, että työikäinen väestö supistuu, kun eläkkeelle siirtyy enemmän joukko kuin lapsia syntyy. Siinä syy miksi meiltä loppuu työvoima. Mistä he ovat moisen ajatuksen tempaisseet jää salaisuudeksi, sillä Eläketurvakeskuksen mukaan vuonna 2013 vanhuuseläkkeelle jäi enää 35 175 henkeä. Suuret ikäluokat ovat jo eläkkeellä. Samana vuonna Tilastokeskuksen mukaan syntyi 58 134 lasta ja maassa kuoli yhteensä 51 472 henkeä joten kantaväestö kasvoi 6 662 hengellä.       

Heti EVA:n analyysin alussa on virhe. Se väittää, että 2013 työikäisiä oli 3,32 miljoonaa, vaikka niitä oli 3,49 miljoonaa. Jopa Tilastokeskus ennustaa, että työikäisten määrä on alimmillaan 2030. Silloin heittä on 3,42 miljoonaa, mutta vuonna 2050 luku on jo 3,52 miljoonaa. Kun väestöstä pidetään huolta, niin Työministeriön (Työvoima 2025) mukaan jo vuonna 2025 kotoista työvoimaa on 2,85 miljoonaa, 81 % työikäisistä. Että näin.   

Niin kauas kuin silmä siintää Suomessa on valtava ja jatkuvasti kasvava työvoiman ylitarjonta. Näin siksi, että tuotannon kasvu on romahtanut ja vastaisuudessa se kasvaa todella hitaasti, jos kasvaa. Vaikka myös työn tuotavuus on romahtanut, se on kuitenkin koko ajan tuotannon kasvua nopeampaa ja työ vääjäämättä vähenee.

Kaikesta huolimatta EVA väittää, että maahanmuuttajia on saatava lisää joka vuosi 45 000 jos maasta poismuutto on 11 000 henkeä. Heitä ei häiritse se, että maasta nettomuutto esimerkiksi 1961–75 oli keskimäärin 22 124 henkeä vuodessa. Siitä huolimatta ei tullut työvoimapulaa. Työvoimasta on aina ollut ylitarjontaa, vaikka työttömyys ei koskaan ole ollut niin laajaa kuin nykyään.

Miksi Shellin hallituksen puheenjohtajan johdolla toimiva EVA havittelee maahanmuuttajia? Se tuskin haluaa pakolaisia, joiden päät sodat ovat raunioittaneet. Ei. EVA haluaa ammattitaitoista halpaa työvoimaa polkemaan julki ja salaa suomalaisten palkkoja ja työehtoja. Se on yksi tie harvojen rikkaiden rikastumisen vauhdittamiseen.

o o o

Voi toivoa, että kaikki tietäisivät tuotannon ja tuottavuuden olevan asiallisesti yksi ja sama asia. Kun tuotanto jaetaan työtunneilla, saadaan tietää, paljonko tuotantoa syntyi yhdessä tunnissa. Tunnin tuotanto on työn tuottavuus, mutta mitä suurempi on yrityksen tuottavuus, se on sitä kannattavampi. Itse asiassa yritysten välisessä kilpailussa työn tuottavuus on ainoa muista riippumaton tapa selvitä voittajana.  

Työn tuottavuuden parantuminen vähentää palkkatyön tarvetta ja henkilökustannuksiin käytetyn riihikuivan rahan muuttumista voitoksi. Yritykset ovat pääsääntöisesti sopeutuneet globaaleihin markkinoihin. Sen ansiosta tuottavuuden kasvun ja väen vähentämisen seurauksena voitto voi kasvaa vaikka tuotanto polkisi paikallaan tai peräti supistuisi.

Kaikki tämä on jokaiselle kapitalistille itsestään selvää. Sekin on heille jo selvinnyt, että parempia aikoja on turha odottaa. Kabinettiensa kautta he ovat selittäneet, että heidän taskuissaan tyhjän panttina olevia miljardeja miljardien perään ei pidä kenenkään hamuta. Teidän on turha kuvitella niiden verottamista ja poliitikot uskovat!

Siksi poliitikot ovat herttaisen yksimielisiä siitä, että on pakko leikata kaikkia etuisuuksia ja palveluja sekä heikentää palkkoja ja työehtoja. Sitä ei sanota, että se ja ulkomainen halpatyövoima vain helpottaa voittojen kasvattamista. Sitäkään kukaan ei kehtaa sanoa, että tavoitteena on leikata meille markkinoitu niin sanottu kestävyysvaje – kymmenen miljardia!      

Yhden kapitalistin voitto on aina kymmeniä kertoja suurempi kuin yhdenkään työläisen. Siinä on syvä ja sovittamaton ristiriita, kun työläiset ovat tehneet kaikki voitot. Nykymaailmassa se ei häiritse ketään. Vähiten se häiritsee poliitikoita, joiden vastuulla on suomalaisten työläisten työllisyys ja toimeentulo, vaikka työläiset ovat Suomen ainoat tulevaisuuden tekijät!
 
Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.