maanantai 7. syyskuuta 2015

USA sotii ulkomailla


Mitä maailmassa tapahtuu – mihin olemme menossa?

Yhdysvaltojen poliittinen kaiken kattava valhepropaganda koskettaa jokaista EU-maan kansalaista. Suomessa viattomalta näyttävän propagandan levitys on erityisen laajaa. Itse asiassa sille ei ole edes kilpailijoita. Siksi se on uponnut niin syvälle suomalaisten sielunmaisemaan, että sen valheet ovat muuttuneet ainoaksi totuudeksi.

Yhdysvaltojen talous on pitkää ajautunut kohti umpikujaa. Maa on kärsinyt vakavasta talouden kaksoisvajeesta, kun kauppatase ja julkinen talous ovat alijäämäisiä. Julkinen talous velkaantuu huimaa vauhtia, vaikka se on jo nyt niin suuri, ettei Yhdysvallat koskaan makseta sitä takaisin. Itse asiassa sillä on enää yksi voittoja tuotava teollisuushaara, aseteollisuus. Sitä se on aina vaalinut suurella innolla. Aiemmin siihen riittivät pienet paikalliset sodat, mutta ajan kuluessa ne eivät enää riitä. Aseille on saatava käyttöä, niitä on kulutettava, että uusille riittää tilauksia.

Aseteollisuuden tarpeet ovat johtaneet mielettömiin julmuuksiin Lähi-idässä, mutta myös vaatimuksiin uusien pelonpesäkkeiden synnyttämiseen. Peittääkseen omaa raakalaismaisuuttaan Yhdysvaltojen ajatushautomot ovat kehittäneet luomansa terrorismin rinnalle uusia uhkakuvia. Yksin viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana Yhdysvaltojen sotapolitiikka, vieraiden maiden rikkauksien anastaminen, on jättänyt jälkeensä mustaa historiaa.

Yhdysvallat ovat määrätietoisesti luoneet itselleen ja itsestään valheellisen kuvan ainoana maailman suurvaltana, jonka hallussa on kaikki maailma parhaat tiedot ja taidot, korkein moraali ja etiikka. Sen perusteella se katsoo oikeaksi vaatia, että kaikkien maiden on noudatettava sen tahtoa.

Maat jotka eivät siihen alistu, niiden hallinto on vaihdettava sille suopeaan hallintoon. Tätä tarkoitusta varten sillä on iankaiken ollut lukuisia vahvoja näkymättömiä toimijoita ja näkyvänä konkreettisesti toimiva nyrkki CIA. Jos sen epäsuora eikä suorakaan toiminta ole riittänyt, silloin on turvauduttu armeijaan ja NATOon.

Erityisesti viimeisin vuosikymmenin myös sen yksityisarmeijat ulkomailla ovat saaneet niille sopivia tehtäviä. Myös pimeässä ja kieroteitse tapahtunut terroristiverkostojen luominen, ylläpito ja aseistus ovat tehneet omaa menetystarinaansa arabimaailmassa. Yksityiset ajatushautomot ja mainostoimistot ovat nousseet arvoon arvaamattomaan terrorismin huollossa ja eri maiden vallanvaihdon edistämisessä.

Eurooppaa rasittaa valtava arabimaissa syntynyt pakolaistulva ikään kuin Eurooppa olisi yksin vastuussa pakolaisuuden synnystä, syistä, jotka ovat tulosta Yhdysvaltojen sotatoimista. Tässä on muutama lyhyt ja yleisesti tunnettu kuvaus, muistiinpalautus, Yhdysvaltojen lähimenneisyyden sodista Lähi-idässä ja Euroopassa.   

Afganistan. 1980-luvulta saakka Yhdysvallat tavoittelivat Afganistanin Neuvostoliiton tukeman sosialistihallinnon kaatamista. Sitä varten Yhdysvallat kehitti oman strategian. Se toteutettiin Pakistanin, Arabiemiraattien ja Saudi-Arabian toimesta ja tuella. Vallankaappausta varten järjestettiin ja aseistettiin Talibanien ja Al-Qaidan terroristiverkostot. Ajan kuluessa ne pystyvätkin kaatamaan vaaleilla valitun sosialistihallituksen. Talibanit ottivat vallan vuonna 1996.

Talibanien hallinto osoittautui pian äärimmäisen julmaksi, joka pani toimeen ainakin viisitoista siviilien joukkomurhaa. Maailma levisi vahva mielipide Talebaanien raakalaismaisen hallintoa vastaan. Siitä huolimatta Yhdysvallat suhtautui siihen myönteisesti ja antoi toukokuussa 2001 Afganistanille 43 miljoonaa dollaria lisäapua maan tilanteen paranemisen vuoksi!

11 päivänä syyskuuta 2001 alkoi uusi vaihe. Kuten monet asiantuntijatahot ovat todistaneet, Yhdysvalat räjäyttivät New Yorkissa kolme WTC rakennusta, joista kaksoistornit oli rakennettu kestämään pahimmatkin luonnonmullistukset. Niihin (autopiloteilla?) ohjatut kaksi lentokonetta aiheuttivat tulipalon vain ylemmissä kerroksissa. Ne eivät voineet nostaa rakennuksiin vajaassa kahdessa tunnissa yli tuhannen asteen kuumuutta, jonka metallirakenteiden sulaminen ja sementin muuttuminen pölyksi vaativat. Ylimpien kerrosten alapuolella ei paloja ollut nähtävissä. Kolmannen rakennuksen sortumiseen ei ollut mitään syytä.

Sattuma tai ei, nyt Afganistanissa harjoitettu julmuus osoittautui taivaanlahjaksi. Sen talibaaneja oli helppo nimittää terroristeiksi, jotka hyökkäsivät Yhdysvaltoja vastaan. Yhdysvallat sai kaipaamansa uuden pearl haborin. Väite terrorismista toimi moitteettomasti. Talebanit oli syöstävä vallasta. Siksi jo lokakuussa 2001 Yhdysvallat aloitti sotatoimet Afganistanissa. Alkoi terrorismin vastainen sota. Afganistanin pakolaisten ja sodan uhrien oikeaa määrää ei tiedä kukaan.  

Irak. Irakissa Saddam Hussein oli alun alkaen Yhdysvaltojen luomus Irania vastaa. Hussein ei kuitenkaan pysynyt Yhdysvaltojen komennossa. Saddam Husseinin takana oli arabisosialistinen Baath-puolue.  Husseinin presidenttikaudella Irakiin luotiin öljytuloilla arabimaiden paras ja kansalle ilmainen terveydenhuolto sekä ilmainen koulutus. Lukutaitokampanjastaan Irak sai UNESCOn palkinnon.

Näin Irakista ja Saddam Husseinista oli vähin eri kehittynyt moni tavoin Yhdysvalloille ja sen läheisten liittolaisten arabimaiden öljysheikkien arabisosialistinen painajainen. Kun kaiken lisäksi Saddam Husseinin aikana Irakissa, yhtenä harvoista arabimaista, suojeltiin myös kristittyjä. Siksi Saddam Husseinista oli päästävä eroon.

2 päivänä maaliskuuta 2003 Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin jopa YK:ssa esitettyjen joukkotuho- ja ydinaseiden syiden perusteella. Joukkotuhoaseita ei löydetty ja väitteet niiden olemassaolosta osoittautuivat valheiksi, mutta Saddam Hussein kuitenkin tapettiin kolme vuotta myöhemmin.

Yhdysvallat tuhosivat ja raunioittivat pommituksillaan maan. 2-3 miljoona irakilaista on paennut kodeistaan ja 1,5-2 miljoonaa irakilaista tapettiin. Köyhdytetyn uraanin uhreja ilmestyy jatkuvasti ja epämuodostuneina syntyneiden lasten määrä hipoo taivaita.

Irakissa on edelleen vähintään 50 000 Yhdysvaltojen sotilasta, jotka takaavat heille ja abimaiden kuten Arabiemiraattien ja Saudi-Arabian julmille despooteille myönteisen politiikan. Lisäksi Irakissa yksityisiä aseellisia joukkoja, vartiointiyrityksiä.  

Syyria. Arabisosialistinen Baath-puolue on ollut suurin puolue vuodesta 1970. Syyrian presidentiksi valittiin vuonna 2000 vuonna 1965 syntynyt Bashar al-Assad ja viimeksi vuonna 2014. Suomessa Kekkonen valittiin kerta toisensa jälkeen joten presidenttiys venyi 25 vuoden, loppuiän mittaiseksi. Siihen Bashar al-Assadilla on vielä matkaa.

Syyriassa on koko väestölle ilmainen terveydenhuolto ja ilmainen koulutus ja Syyrian suuret pankit ovat valtion omistamia. Ne ovat vaarallisia Yhdysvalloille ja arabimaailman julmille despooteille. Niissä on sosialistinen haju, josta on päästävä eroon.  

Syyria on geopoliittisesti tärkeä alue, sillä se on estänyt Yhdysvaltoja ja Israelia ottamaan haltuunsa Iran ja koko Lähi-itä. Yhdysvallat julisti jo 2004, että Syyria kuuluu ”pahan akseliin”. Yhdysvallat julisti Syyrian kauppasaartoon, johon liittyi myös Suomi. 

Vuonna 2007 Israel ilmaiskun atomivoimalaitoksen työmaalle, jonka Yhdysvallat sanoi olevan ydinaselaitoksen. Vuonna 2008 Yhdysvaltojen CIA teki oman iskunsa Syyriaan.

Syyria otti suojiinsa myös 1,5 miljoonaa Irakin sotapakolaista ja 0,5 miljoonaa palestiinalaista pakolaista. Irakin tapaan myös Syyriassa suojeltiin kristittyjä.

Vuoden 2011 alkupuolella alkoivat Syyrian valtiojärjestyksen ja presidentti Bashar al-Assad kaatamisyritykset. Vuonna 2012 Syyriassa pidettiin parlamenttivaalit, joissa oli ehdokkaita 7 195 henkeä. Vuonna 2014 järjestettiin presidentinvaalit, joissa äänestysprosentti oli 73. Bashar al-Assad sai kaikista äänistä 88,7 prosenttia. Äänestysprosentti olisi Suomessa hyvä. Näin sotivien kapinallisten täytyy olla maahan muuttaneita ääri-islamistien hyvin aseistettuja palkkasotilaita.

Yhdysvallat ja Israel organisoivat 2011 alkaneet mielenosoitukset, jotka suunnitelmallisesti ääri-islamistien terroristit muuttivat väkivaltaisiksi Al-Assadin hallinnon kaatamiseksi. Terroristeilla oli käytössä hyvä aseistus aina raskaista konekivääreistä kranaatinheittimiin ja ilmatorjuntaohjuksiin saakka. Syyrian laillisen hallituksen ja terroristien välinen kahakointi on muuttunut täysivaltaiseksi sisällissodaksi. Näyttää selvältä, että näitä ääri-islamististen terroristien sotimista rahoittavat arabien öljysheikit, joilla on näitä tarkoituksia varten erityinen säätiö.  

Syyrian sodan uhrien todellista määrää ei kukaan tiedä. Arvioiden mukaan 22,9 miljoonan väestöstä sota on riistänyt hengen noin 0,3–0,5 miljoonalta ihmiseltä. Maan sisällä on ainakin 4 miljoonaa pakolaista ja maasta paennut 2-3 miljoonaa syyrialaista. Suomen entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoo, että presidentti Bashar al-Assad "poistuu tavalla tai toisella, lentokoneella tai jalat edellä". Tuomiojan lausuma vieraan maan presidentistä on suorataan ennenkuulumaton.

Libya. Syyskuussa 1969 pieni joukko Gaddafin johtamia upseereja syrjäytti kuningas Idris I:n. Gaddaf nimitti järjestelmäänsä islamilaiseksi sosialismiksi. Se oli arabinationalismia eli hyvinvointivaltio ja suora demokratia, joiden ytimen hän kirjoitti niin sanottuun Vihreään kirjaan. Gaddafi islamilaisessa sosialismissa pienet yritykset voivat toimia vapaasti, mutta suuret piti olla valtion hallinnassa. Koko väestön hyvinvointi, terveydenhuolto, koulutus ja vapaus olivat Gaddafin politiikan perustana.

Yhdysvaltojen ja muiden kapitalististen maiden hajurauhasissa Libya haisi sosialismille, joka piti saada pois häiritsemästä ja vaarantamasta läntistä yhteiskuntarauhaa. Siksi Gaddafi hallintoineen oli raivattava pois.

1980-luvulla Libyan väitetään osallistuneen kansainvälisen terrorismin tukemiseen. Vuonna 1981 Yhdysvallat ampui alas kaksi Libyan hävittäjää ja viisi vuotta myöhemmin se pommitti Tripolia ja Bengasia. Gaddafia säilyi kuitenkin hengissä vastoin Yhdysvaltojen tavoitteita ja odotuksia. Vuonna 1986 Länsi-Berliinin eräässä diskossa räjähti pommi, joka surmasi amerikkalaisia sotilaita. Niinpä Libyaa syytettiin ilman todistuksen häivää pommin räjäyttämisestä.

Yhdysvaltojen ja Libyan välit viilenivät lopullisesti vuonna 1988, kun Pan Amin lento Lontoosta New Yorkiin räjähti Skotlannissa. Taas Libya tuomittiin syylliseksi ilma todisteita. Lännen propaganda ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta.

17. helmikuuta 2011 alkoi Libyan lännen masinoima aseellinen konflikti Gaddafia kannattavien joukkojen ja kapinallisten välillä. Libyan öljy piti saada lännen haltuun. Kyseessä oli Naton tukema kaappaus. Siihen osallistui länsimaisia Nato-joukkoja, jotka pommittivat Libyaa mereltä ja ilmasta.

Kapinalliset surmasivat Gaddafin 20. lokakuuta 2011 ja julistivat sodan päättyneeksi 23. lokakuuta.

Tänään tiedämme, että sisällissota jatkuu edelleen, kun aiempi yhteiskunnan suoma turva on päättynyt. Välimerellä on tullut Libyasta paenneiden valtava hautausmaa, mutta pakolaisvirta ja inhimillinen kärsimys jatkuvat. Kukaan ei tiedä kuinka monta uhria Yhdysvaltojen johtama NATO liittolaisineen ovat saaneet aikaan Libyan arabisosialismin kaatamisen seurauksena.

Jugoslavia. Kaudella 1989–2000 Jugoslavian presidenttinä oli Slobodan Milosevic. Hän samoin kuin hänen poliittisesti aktiivinen vaimonsa olivat vahvasti sosialisteja. Milosevic vaati yhtenäistä ja itsenäistä Jugoslaviaa siksi Slobodan Milosevic oli rasite sekä Yhdysvalloille että EU:lle. Hänestä oli päästävä eroon. Ensin Jugoslavia oli hajotettava.

Aluksi maa jaettiin omatoimisesti kolmeen autonomisen osaan. Samaan aikaan lännen toimiessa kätilönä synnytettiin albaanien terroristiliike Kosovon vapautusarmeija, jonka riveihin Yhdysvallat lähetti sille uskollisia albaanitaistelijoita. Liike suoritti monia joukkomurhia. Se oli vahvimmillaan 1997–98, mutta siitä huolimatta sotilaallisesti heikko.

Vuonna 1999 Nato vaati Jugoslavialta joukkojensa vapaata liikkumisoikeutta koko Jugoslavian alueella. Siihen Jugoslavia ei suostunut. Siksi Euroopassa ensimmäinen toisen maailmansodan jälkeisen sodan aloitti Yhdysvallat pommittamalla kolme kuukautta uppiniskaista Jugoslaviaa.

Yhdysvallat synnyttivät julmat etniset vastakkainasettelut. Ne ovat vaatineet kymmenientuhansien ihmisten hengen.

Nyt kaikki Jugoslavian hirveyksistä syytettiin sosialisteja ja ennen muuta Slobodan Milosevicia. Hänet vangittiin ja toimitettiin Haagin sotarikostuomioistuimeen. Näin Slobodan Milosevicin raivattiin pois tieltä. Hän kuoli vankilassa muka korkean verenpaineeseen vuonna 2006.

Ukraina. Ukrainassa on vallinnut poliittinen erimielisyys maan suunnasta. Yhtäällä selvänä enemmistönä oli itäsuuntaus ja toisaalla kansalliskiihkoinen länsisuuntaus. Tilanne kulminoitui siihen, että Kiovassa rauhalliset mielenosoitukset muutettiin sala-ampujien voimalla mellakoinniksi.

Yhdysvaltojen tavoitteet Ukrainassa, kuten muuallakin liittyivät sen ja NATO maiden kiihkeään haluun päästä sotajoukkoineen mahdollisimman lähelle kaikki mahdolliset mineraalit omistavan Venäjän rajoja. Tässä kuten kaikissa sodanvalmisteluissa ja sodissa on aina ollut kyse rikkauksien uudelleenjaosta.   

Niiden taustalla toimivat sekä salaa että julkisesti yhdysvaltalaiset politiikan huiput. Yhdysvalloilla oli keskeinen rooli vallankaappauksessa, johon se sijoitti 5 miljardia dollaria. Kaappauksella syrjäytettiin vaaleilla valittu presidentti ja lopetettiin laillisen parlamentin toimintamahdollisuudet.

Vallankaappausta johtivat Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Dick Cheneyin ja CIA johtajan John Brennanin. Heitä tukivat Yhdysvaltojen Mustallamerellä (!) purjehtineet sotalaivat. Ilman Yhdysvaltoja kaappaus ei olisi onnistunut eikä äärikansallinen oikeisto olisi pystynyt järjestämään yksityisarmeijoitaan.

Vallankaappauksen jälkeen Ukraina on alkajaisiksi palauttanut toisen maailmansodanaikaisen natsijohtajan ukrainalaisen Stepan Banderan ja hänen natsijoukkojensa kunnian. Toukokuussa2015 Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on allekirjoittanut lait, joilla määrätään kunnioittamaan toisessa maailmansodassa puolalaisten ja juutalaisten joukkomurhia tehneitä ja niistä syytettyjä ukrainalaisia fasistisia joukkoja. Samalla joukkomurhat lopettaneiden ja fasismin kukistaneiden symbolien käyttäminen on kielletty.

Ukrainan nykyinen parlamentti, jonka valintaan itäisten maakuntien osallistuminen estettiin, on lakkauttanut joukon ihmisoikeussopimuksia. Parlamentti ilmoittaa, että kenelläkään ei ole oikeuta liikkua vapaasti maan sisällä eikä poistua maasta. Se on päättänyt, että ihmisten yksityisyyteen, perheeseen, kotiin ja kirjeenvaihtoon voidaan puuttua mielivaltaisesti. Toimenpiteet ovat selkeäsi fasistisia.  

Näistä vähääkään välittämättä Yhdysvaltojen ajatushautomot ovat kehittäneet Venäjästä pedon, joka on uhka koko maailman turvallisuudelle. Siinä on käytetty keppihevosena Ukrainan venäläisen Krimin siirtyminen kansanäänestyksen jälkeen osaksi Venäjää. Syynä on pidetty myös Itä-Ukrainan venäläisten tavoitetta itsemääräämisoikeuteen, jolla he voisivat suojautuvat Ukrainan äärikansallisia yksityisarmeijoita vastaan.

Venäjän petomaisuutta yritetään osoittaa syyttämällä sitä Malesia Airlinesin matkustajakoneen MH17 alasampumisesta. Syytöksille yritetään antaa voimaa tutkimuskomission erikoisilla ”ehkä” lausunnoilla. Ketään ei häiritse se, että tutkimuskomission jäsenenä on myös Ukraina, vaikka sen syyllisyydestä on näyttöä muita enemmän. Komission jäsenenä se voi salata kaikki omat tekonsa ja kääntää kaiken muiden aikaansaannoksiksi.  

Tässä yhteydessä kannattaa muistaa, että Yhdysvallat ampui alas Persianlahdella Iran Airin lento 655 matkustajakoneen heinäkuussa 1988. Lokakuussa 2001 Ukraina ampui alas Mustanmeren yllä venäläisen TU-154 matkustajakoneen. Kummalekaan niistä ei koitunut mitään seurauksia, mutta molemmille karttui kokemusta.   

Lopuksi. Venäläisillä ja ukrainalaisilla on paljon todellista ja kovia kokemuksia sodista ja niiden aiheuttamasta hävityksestä ja tuskasta. Siksi lienee selvää, että kumpikaan kansa ei varmasti halua sotaa. Venäläisiä ja ukrainalaisia kuitenkin erottaa se, että 2. maailmansodassa neuvostoliittolaisista vain ukrainalaisia ja Baltian maiden kansalaisia liittyi joko suoraan tai omina yksikköinään osaksi Natsi-Saksan armeijaa juutalaisia, venäläisiä, yleensäkin neuvostokansalaisia ja neuvostoarmeijaa vastaan.

Noita Natsi-Saksaan liittyneitä kannusti äärimmäinen kansallismielisyys. Yhdysvallat, joka on kansojen sulatusuuni, on koko historiansa ajan ylläpitänyt harhaista amerikkalaista unelmaa, joka ajan kuluessa on muutettu suuruudenhulluksi kansalliskiihkoksi. Jos aikanaan saksalaisten mieliin taottiin jumalallinen hokema ”Saksa, Saksa yli kaiken!”, niin nyt ”Jumala siunaa Amerikkaa” on kaikkivoivaisuudessaan samaa kansalliskiihkoa, jota elätetään käsi sydämellä.   

Poliittisella kaikkialle ulottuvalla ja kaiken kattavalla valhepropagandalla Yhdysvallat haluaa peittää sen, että 2. maailmansodan jälkeen se on tappanut yksin Vietnamissa 3-5 ja Irakissa 1-1,5 miljoonaa ihmistä. Se ei halua kertoa, että sen erikoisjoukot operoivat 134 maassa julki ja salaa. Olemassa olonsa 237 vuoden aikana se on käynyt muilla mantereilla 240 sotaa. Sen petollinen ”amerikkalaisen unelman” levitys on tehokasta. Itse asiassa sille ei ole edes kilpailijoita. Siksi sen valhepropaganda on uponnut niin syvälle ihmisten sieluihin, että se näyttää totuudelta.

Yhdysvallat on kapitalistien oligarkia, joka hallitsee rikkauksiensa turvin. Historia on kuitenkin opettanut, että kapitalismissa heikompi häviää aina. Se tekee maailmasta jopa vaarallisen.  

 
Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.