sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Neulanpistoja


Neulanpistopolitiikkaa

Ilta-Sanomat repi (12.2.12) etusivunsa tekstillä: ”Venäjän ohjukset uhkaavat Suomea”. Kauhun lisäämiseksi tekstiä oli koristeltu ohjuksilla ja niiden kuljetusvehkeillä. Sama jatkuu sivulla 4: ”Venäjän ohjukset vakava uhka” ja jutun sotainen kuvitus saa suuren tilan.

Ilta-Sanomat luottaa siihen, että ihmisille riittää otsikko. Niillä IS harjoittama Venäjän vastainen perusteeton pelottelupolitiikka tekee tehtävänsä. Venäjästä pitää tehdä julma vihollinen, maksoi mitä maksoi.

Joka viitsi lukea jutun huomasi, että IS syyllistyi vähintään vääristelyyn, sillä Venäjä oli uusinut Pietarin ilmapuolustuksen mahdollisen hyökkäyksen torjumiseksi. Eihän ole mikään salaisuus, että Yhdysvallat on sytyttänyt lukemattomia sotia vieraissa maissa - siis oman alueensa ulkopuolella. Parhaillaan se suurella tarmolla miehittää ja aseistaa Venäjän vastaista pitkää rajaa. Mammuttitautia sairastava Yhdysvallat pyrkii suorastaan mielisairaan vimmalla piirittämään Venäjän. Miksi?

Tässä Yhdysvaltojen epätoivoisessa puuhassa Suomi on mukana täysin rinnoin ja ehdoitta. Siksi se sallii IS:n kaltaisen neulanpistopolitiikan. Lyhyessä ajassa jenkkisotilaita on ollut harjoittelemassa Pietariin johtavalla alueella Kymenlaaksossa ja Lapissa kylmien olosuhteiden talvisotaa.

Nyt Yhdysvallat tulee hävittäjineen harjoittamaan ilmasotaa Kuopion Rissalaan – siis ihan Venäjän rajalle. Kaiken lisäksi he tulevat omin luvin, eikä kukaan päästä ääntäkään, vaikka IS:n olisi pitänyt huutaa siitä koko etusivunsa voimalla: Yhdysvallat loukkaa törkeästi Suomen ilmantilaa. Mutta ei!

IS:n ja koko Suomen pitäisi olla huolissaan siitä, mitä venäläiset ajattelevat, kun Yhdysvaltojen sotakoneet tulevat tänne, ihan Venäjän rajapintaan 7-8000 kilometrin päästä. Venäläiset voivat pitää sitä vakavana uhkana itselleen, ellei suorana provokaationa. Aihetta siihen näyttäisi olevan.

Suomalaiset unohtavat, että Venäjällä on käytännön kokemusta sodan julmuudesta. Toisessa maailmansodassa vähintään 26 miljoonaa Neuvostoliiton kansalaista menetti henkensä ja moninkertainen määrä haavoittuneita. Kymmenet miljoonat menettivät kotinsa. 70 % Euroopan puoleisesta alueesta tuhottiin. Lienee täysin selvää, että venäläiset eivät kokemustensa perusteella halua sotaa.

Yhdysvalloissa tilanne on toinen. He eivät menettäneet kaatuneina kuin 300 tuhatta sotilasta. Yksikään siviili ei kuollut eikä yhtään kotia tuhottu. Pienessä Vietnamissa tuhansien kilometrien päässä, kaukana omalta maaperältä kaatui 50 tuhatta jenkkisotilasta. Yhdysvalloille sota on leikkiä muiden maiden maaperällä ja niiden ihmisten elämällä.

Suomen ehdoton etu on irtaantua Yhdysvaltojen kanssa tehdystä isäntämaasopimuksesta ja kaikesta Yhdysvaltavetoisesta sotapolitiikasta. On irtaannuttava neulanpistopolitiikasta. Rauhankumppanuus itänaapurin kanssa on Suomen paras turva ja lisäksi kannattava kauppakumppani. Tästä meillä on myönteinen, pitkä ja rahakas kokemus – kaupalla itänaapurin kanssa Suomi on rikastunut!

Kai Kontturi    
 
PS. Syyrian hallituksen pyynnöstä Venäjä osallistuu toimiin terroristeja vastaan. Yhdysvalloilta kukaan ei ole koskaan pyytänyt apua. Se on itse aina ollut sodan aloittaja, hädän aiheuttaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.