6.4.16

Neljäs?


Suomiko neljäs

Tilastokeskus tuottaa tietoa, joka aina sisältää poliittisesti tarkoituksenmukaisen valheen. Nyt sen mukaan (HS 25.3) Suomella on neljänneksi suurimmat julkiset menot. Bruttokansantuotteeseen (bkt) verraten ne olisivat 58,1 %. Suomen edellä olisivat vain Ranska, Belgia ja Tanska. Tosin Veronmaksajien Keskusliiton mukaan Suomella on suurimmat julkiset menot. Näillä tilastoilla meille pyritään vakuuttamaan, että julkisen talouden hommat ovat menneet lepikkoon. On siis korkea aika panna asiat kuntoon. Menoja on leikattava, on siis leikattava.

Ketään ei kiinnosta, että menojen osuutta bkt:stä voidaan vähentää kasvattamalla tuotantoa. Ketään ei näytä kiinnostava, mitkä ovat tuotannon kasvun todelliset esteet. Ketään ei kiinnosta miten parannetaan ja turvataan nyt puuttuva kysyntä. Ketään ei näytä kiinnostavan, että ylikansalliset suuryritykset ovat armotta tappaneet ja tappavat kaikki niiden etuja uhkaavat kilpailijat.

Tiedot julkisista menoista perustuvat Tilastokeskuksen tilinpitoon. Siihen aikaan, kun meitä oltiin viemässä EU:n jäseneksi, Suomella oli nettovelkaa liikaa. Kapitalistit, poliitikot ja tilastoherrat ovat tarvittaessa kekseliäitä. Niinpä EU:lle kerrottiin, että eläkerahastot muodostavat valtiolle valtavat saatavat, jotka vähentävät valtion nettovelkaa. EU:ssa uskottiin ja hurrattiin, kun Suomi täytti asetetut vaatimukset.

EU:ta huijattiin, sillä eläkerahastot ovat yksityisten eläkevakuutusyhtiöiden hallussa olevaa pääomaa. Yksityiset eläkevakuutusyhtiöt maksavat eläkkeet joten ne eivät ole julkisia menoja. Niillä ei ole mitään tekemistä julkisen menojen kanssa. Päinvastoin. Eläkkeet tuottavat julkiseen talouteen valtavat läjät välittömiä ja välillisiä veroja ja maksuja.

Tämän Tilastokeskuksen huijauksen seurauksena kansantalouden tilinpidossa yksityisiä eläkkeitä kuitenkin sanotaan julkisiksi menoiksi. Se on suorastaan uskomatonta. Kansantalouden tilinpidossa niiden määrä suhteessa bruttokansantuotteeseen on 11,2 %. Kun ne poistetaan julkisista menoista, todellinen menoprosentti on vain 46,9 %. Sillä Suomi on vasta sijalla 16 Maltan ja Britannian välissä ja reippaasti alle 48,2 %:in keskitason. Näin ollen viidellätoista siis yli puolella EU maista on Suomea suuremmat julkiset menot.

Tilastokeskus pelaa suurilla asioilla kovaa peliä mm. työvoimatutkimuksella, väestöennusteilla. Niillä huijaaminen on kotoisin EU:sta siis myöhäissyntyisiä.

Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.