perjantai 23. syyskuuta 2016

Katso karttaa


KATSOKAA KARTAA!

TV ykkösen A-studiossa (21.9) puhuttiin Itämeren turvallisuustilanteen muuttumisesta. Keskustelijoina oli Kokoomuksesta, Vihreistä ja Vasemmistoliitosta. Vain Vasemmistosta oli puheenjohtaja, muut olivat riviporukoista. Satuitko näkemään, jos et, niin tässä siitä keskeinen havainto

Kaikki olivat herttaisen yksimielisiä siitä, että Itämeren alueen turvallisuus on heikentynyt Venäjän toimien seurauksena. Siksi ja muka Venäjän arvaamattomuuden vuoksi puolustusta ja läntistä yhteistyötä on vahvistettava. Kokoomuksen edustaja toisti moneen kertaan, että tästä olemme yksimielisiä, eikä soraääniä ollut, ei kuultu edes vasemmalta.

Kenenkään päähän ei pälkähtänyt, että Venäjällä on Itämerellä vain pienin pieni kaistale. Itämerta hallitsevat aivan muut maat, jotka ovat sallineet ensimmäisen kerran kautta aikojen valtameren takaisen miehittäjän tunkeutumisen Itämerelle ja rakentamaan Venäjän vastaiset sillanpääasemat maihinsa. Siis maihin, joilla on yhteistä maarajaa Venäjän kanssa.  

Jokaisen luulisi tietävän, että USA on maailman aggressiivisin ja vaarallisin maa. Sen aiheuttamat ihmishenkien menetykset Korean ja Vietnamin sodista lähtien ovat päätä huimaavat. Yksin Irakissa 2000-luvulla sen sotakone tappoi muutamassa vuodessa miljoonan irakilaista ja tappaminen jatkuu. Se on synnyttänyt mielettömät pakolaisvirrat. Ukrainan vallankaappauksen priimusmoottoreina olivat USA:n entinen varapresidentti Dick Cheney ja CIAn johtaja John Brennan esikuntineen. Ne havittelivat USA:lle Krimin sotasatamia. Vallankaappauksen seurauksena Ukrainasta on muuttanut/paennut Venäjälle yli miljoona ukrainalaista.       

Kolmikosta kenenkään, ei edes Vasemmiston puheenjohtajan valtiotieteiden kandidaatti Li Anderssonin, mieleen juolahtanut, että paras turvallisuustae on hyvät ja luottamukselliset naapuruus-suhteet kaikkiin maihin ja Suomen tapauksessa ennen muuta naapuriin, jonka kanssa on 1400 kilometriä yhteistä maarajaa. Yksikään ei välittänyt tai tuntenut kokoomuslaisen presidentin J. K. Paasikiven sodan jälkeen pistämättömästä toteamuksesta; ulkopolitiikassa Suomen kannattaa katsoa karttaa!

Jos Suomen tai Nato-Suomen ja Venäjän välille saataisiin aikaan aseellinen konflikti, sota, niin kokonaan riippumatta siitä kuka sen voittaisi, Suomi joka tapauksessa häviäisi, se jyrättäisiin maan tasalle. Siksi Venäjän kanssa kannattaa luoda hyvät ja luottamukselliset rauhan turvaavat naapurisuhteet. Vain siten ja vakaissa rauhanoloissa Suomi on aina voittava osapuoli.

Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.