tiistai 31. elokuuta 2010

Tuloksia 2009

Uskottava tarina

Viimevuonna asiat menivät päin mäntyä. Hyvän tavan mukaan ne tilastoitiin. Samalla vanhat tilastot pantiin uusiksi, että asiat näyttäisivät nätimmiltä, sellaisilta, joita olisi kiva katsella ja jotka turvaisivat yhteiskuntarauhaa. Kapitalistit eivät suurin surminkaan halua totuutta esiin. Uskottava tarina riittää.

Nykymaailmassa huijaukset ovat yleinen ja meilläkin maan tapa. Virallisten ja puolivirallisten laitosten tilastohuijaukset ovat mahdollisia ja välttämättömiä yhteiskuntarauhan vuoksi. Ilman niitä maailman raadollisuus olisi näkyvissä. Siinä porvarilliset puolueet tarinoineen olisivat ylipääsemättömissä vaikeuksissa.

Mutta ei, eivät ole kun syntymästä saakka meidät opetetaan nöyriksi, uskomaan esivaltaan, isään, poikaan ja pyhään henkeen – siihen yliluonnolliseen, jolta eniten kärsivä saa kirkkaamman kruunun. Siksi kaiken maailman huijaukset menevät helposti läpi ja porvarilliset puolueet valheineen ovat turvassa.

Elämämme lujaksi perustaksi rakennetaan sokea usko. Vain jossain ylhäällä on kaikki viisaus, jonka kyseenalaistaminen ei kuulu asiaan eikä hyviin tapoihin. Siksi nykyaikaa hallitsevat viralliset ja virattomat pötypuheet, jotka opetetun nöyryyden ja uskon vuoksi uppoavat ihmisiin kuin häkä. Sokea usko on henkistä laiskuutta.

Meihin jokaiseen vaikuttavina aikamme suurina huijauksina ovat kuntien (aiheettomat vuokrat ja poistot) kirjanpidon ja kansantalouden (tilastojen jatkuva muuttelu) tulosten väärentäminen sekä roisi valhe, väestön ikääntymisestä. Sitä kaikki höpöttävät. Ketään ei kiinnosta se, että 1946–95 syntyneet ja jokaisen nyt elossa olevan pitäisi olla hengissä myös neljänkymmenen vuoden kuluttua!

o o o

Heinäkuun puolivälissä julkaistiin viimevuoden tuotannon, työtuntien ja tuottavuuden tilastot. Samalla, kuten sanottu, kaikki aiempien vuosien julkaistut luvut pantiin taas kerran uusiksi. Lukuja rukkaamalla maailma näyttää kauniimmilta.

Rukkaaminen on mahdollista senkin vuoksi, että koko kapitalistinen maailma nojaa 1700-luvun puolenvälin teoriaan (BKT), vaikka se on aikoja sitten todistettu vääräksi. Siksi se on pelkkä tilastokokoelma, jonka kaksi puolta on väkisin runnottu yhtä suuriksi ikään kuin se olisi kirjanpitoa! Kun se on pelkkä tilastokokoelma, sen lukuja voidaan mulkata mielin määrin.

Ongelma on siinä, että BKT:ssä on vain vuoden aikana lopputuotteet. Ne muka saadaan, kun kokonaistuotannosta vähennetään ns. välituotteet, jotka kuulemma on ostoja toisilta yrityksiltä. Mitä nämä yritykset ovat, sitä ei kukaan osaa selittää, eipä tietenkään, kun niitä ei yksinkertaisesti ole olemassa. Olematon on uskon asia. Todellisuudessa kyse on varastoista, joka myydään ensimmäisenä ja tilalle hankitaan uusi niin että vuoden lopussa on uusittu varasto. Siitä alkaa seuraava vuosi. Näin se menee, porvarillisen koulutuksen saaneet eivät sitä ymmärrä, tiedä.

o o o

Työn tuottavuus on kapitalisteille a ja o, mutta nyt se uhrattiin työllisyyspropagandaan. Tilastokeskuksen muokattujen tilastojen mukaan viimevuonna BKT supistui 8,0, työtunnit 4,7 ja työn tuottavuus rajut 3,5 prosenttia. Samassa tilastossa kokonaistuotanto supistui 9,5 ja tuottavuus älyttömät 4,8 prosenttia. Vastaavaa katastrofaalista tilasto ei ole ennen nähty. Näiden molempien lukujen mukaan töitä teki 2,454 miljoonaa henkeä. Työttöminä oli 220,8 tuhatta henkeä (8,2 %).

Toisin katsoen virallinen tilasto osoittaa, että töitä olisi tehty noin 2,25 miljoonaa henkilötyövuotta. Työttömyyteen kului 420 tuhatta työvuotta (15,7 %). Mutta tänä ja viimevuonna julkaistujen, siis mulkkaamattomien lukujen mukaan kokonaistuotanto supistui 6,5 ja tuottavuus paranin 0,6 prosenttia. Sen mukaan töitä olisi tehty 2,05 miljoonaa vuotta ja työttömyyteen haaskattiin 620 tuhatta työvuotta (23,2 %).

Työttömyysprosenttien suuri ero johtuu tietoisesta huijauksesta, mm. siitä, että yli miljoona henkeä oli muka työllisiä, vaikka työn puuttumisen vuoksi he tekivät töitä vain kuusi kuukautta. Siksi heiltä jäi palkkaa saamatta 8-12 miljardin euroa! Jos tuottavuus olisi ollut edes lähellä 90-luvun tasoa, työttömyysluvut ja palkkojen menetykset olisivat vielä paljon, paljon suuremmat.

o o o

Harva se päivä hehkutetaan, että lama on ohi. Pötyä. Lamaa edeltäneen vuoden tuotannon tasolle päästään vasta neljän tai viiden vuoden kuluttua. Jatkossa tuottavuus kasvaa tuotantoa nopeammin ja työn tarve vähenee. Työpaikat voivat vielä lisääntyä, mutta silloin työaika ja palkat pienenevät. Kun jatkossakin työvoimaa on tarjolla vähintään nykyinen määrä, palkkatyöläisiä rasittava lama ei mene enää koskaan ohi!

Vapaakaupan vuoksi olemme vaikeuksissa. Monet tuotannon alat ja niiden osaaminen ovat jo kuihtuneet ja moni on vähin erin kuihtumassa olemattomiin. Jo ennen kuluvan vuosisadan puoltaväliä työn puute uhkaa kaksinkertaistua. Ministeri Katainenkin sen tietää. Kokoomus luottaa ihmisten tiedon vajeeseen ja sokeaan uskoon. Se on varma, että ihmiset uskovat sen suoltamaan paskaan. Kataisen mielestä suomalainen on rakennettu niin, että tyhmänä äänestäjänä hän arvostaa sitä, joka kertoo uskottavimman tarinan.

Uskottava tarina on vain tarina. Se ei tuo leipää pöytään. Väliaika lamasta lamaan on lyhentynyt, eikä "nousukausi" riitä laman jälkien siivoamiseen. Nousukaudella saadut korjaukset eivät enää koskaan riitä lamaa edeltäneen tason saavuttamiseen ellei tehdä todella suuria muutoksia, että elo tulisi, olisi ja näyttäisi ihan oikeasti paremmalta.

Siksi on erottava EU:sta ja vapaakaupasta. Suomalainen työ ja tuotanto on suojattava ulkomaisia varkaita, suurpääomaa vastaan. Palkkatyöläisten asiat ja kansantalous on pantava kuntoon. Kapitalistien etujen ensisijaisuudesta on siirryttävä työläisten etujen ensisijaisuuteen. Siihen eivät pelkät tarinat riitä!

Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.