lauantai 26. helmikuuta 2011

Neuvostoliitosta

PAPUKAIJAT HOKEVAT

Media, yleinen ja yksityinen mielipide on saastutettu papukaijatautiin. Tuota tautia sairastavat hokevat, että Neuvostoliitossa tapettiin miljoonia viattomia kansalaisia. Itse asiassa papukaijavirus on tappanut medialta rehellisyyden, kyvyn ja halun ja tosiasioiden tunnustamiseen.

Kaudella 1919–45 väestö kasvoi 44 miljoonalla, prosentin vuodessa, mutta ilman sotaa kasvu olisi ollut yli 70 miljoonaa, yli kaksi prosenttia vuodessa. Tällä kaudella talouden ja väestön kasvu ja pitkälle sen jälkeenkin, ovat ihmiskunnan historiassa ainutlaatuiset. Esimerkiksi kaudella 1929–40 Neuvostoliiton kansantalous kasvoi 481 prosenttia, kun samaan aikaan kapitalistisen maailman talous polki paikallaan.

Alikehittynyt maatalousmaa, 1. maailmansodalla, ulkomaiden interventiolla ja järkyttävällä sisällissodalla köyhdytetty maa kehittyi ja kasvoi30 vuodessa vauraaksi teollisuuden todelliseksi suurvallaksi, 2. maailmansodastakin huolimatta. Neuvostoliiton saavutukset talouden, tieteen, taiteen, puolustuksen ja kansalaisten hyvinvoinnin kannalta ovat ennen näkemättömät. Sosialismin saavutukset ovat kapitalismin silmissä pelottavat. Siksi ne pitää häivyttää valhein ja parjaamalla.

Enempää sosialismi kuin Neuvostoliittokaan eivät romahtaneet, vaikka sitä hoetaan. Ne lopetettiin Venäjän, Ukrainan ja Valko-Venäjän presidenttien sopimuksella. Tietoisella petoksella, joka sinetöitiin tuhoamalla Neuvostoparlamentti tykeillä ja siirtämällä suunnaton kansallinen rikkaus harvojen omaisuudeksi. Siinä työllisyys romahti. Kun samalla sosiaaliset turvaverkot purettiin, väestön kasvu pysähtyi ja kääntyi laskuun. Kaudella 1991–2005 viimeisen väestölaskennan mukaan lähes 30 miljoonaa venäläistä joutui ennenaikaiseen hautaan. Vastaavaa Venäjä ei ole koskaan ennen kokenut, mutta se ei kiinnosta ketään!

Nyky-Venäjän Jeltsin, Putin ja Medvedev eivät voi kapitalistisen Venäjän presidentteinä tunnustaa kauden 1922–1953 saavutuksia, vaikka eivät kykene niitä kiistämään. Stalinin ansioita ei haluta tunnustaa sen enempää kansantalouden huikeissa saavutuksissa kuin toisen maailmansodan voitossa. Ne olivat kiistatta neuvostokansojen Stalinin johdolla syntyneitä voittoja, jotka uudet johtajat häivyttivät taivaan tuuliin.

Stalinia kuvaa se, että hän johti yhtä aikaa kansantaloutta ja sodankäyntiä, joka on historiallisesti ainutlaatuista. Jopa sodanaikainen Yhdysvaltain Moskovan suurlähettiläs Averel Harriman sanoi Stalinia "yhdeksi historian tehokkaimmista sodanjohtajista". Harriman on ehdoton sanoessaan, että "Ilman Stalinia, he eivät olisi koskaan selvinneet.". Albert Axel pitää Harrimania korvaamattomana tietolähteenä.

Pelkän porvarillisen muodikkaan propagandan varassa, tuntematta faktoja, Neuvostoliiton, Stalinin ja stalinismin papukaijamaisesta nokkimisesta ei ole todellista hyötyä kuin kapitalisteja palvelevalle oikeistolle!

Kai Kontturi

Lähteet:
NKP:n historia 1945
NKP:n historia 1959
NKP:n XXI ja XXII edustajakokous
Albert Axel: Stalin sodanjohtajana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.