keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Kapitalismi tappaa

KAPITALISMI TAPPAA

Helsingin Sanomissa oli uutinen (6.9.11), jonka mukaan Baltia kärsi pahasta väestökadosta. Parissakymmenessä vuodessa Viron, Latvian ja Liettuan väkiluku on supistunut 1,5 miljoonalla. Jos ja vaikka hitaammin kuin ennen laulavaa vallankumousta, niin väkiluku olisi kasvanut 2,3 miljoonalla.

Sama lehti kertoi aiemmin (22.10.10), että Venäjän väkiluku oli 141 miljoonaa. Lehti ei kuitenkaan kertonut, että kahdessakymmenessä vuodessa se on supistunut 16,9 miljoonalla. Jos väestön kasvu oli tapahtunut kuten ennen se olisi lisääntynyt 47,4 miljoonalla.

Vuoden 1991 jälkeen kaikkien Neuvostoliiton osavaltioitten väestömenetys, välitön kapitalistien vallan ja omaisuuden anastuksen jälkeen väestön kasvu pysähtyi ja kaantyi laskuun. Se on supistunut 30 miljoonalla.

Kaudella 1919-1991Neuvostoliiton, toisesta maailmansodasta huolimatta, väestö kasvoi hurjaa vauhtia 138 miljoonasta 293 miljoonaan – 155 miljoonalla!

Kuten 1918 vallankumouksen aikana ja jälkeen niin myös 1991 vallankumousten jälkeen maista muutti ulkomaille kaikki, jotka kynnelle kykenivät. On sanomattakin selvää, että vaikka heitä olisi ollut kuinka paljon, niin kokonaismäärä jää varsin pieneksi. Sen sijaan palkkatason romahdus ja työttömyyden räjähdysmäinen kasvu sekä koko sosiaalisen turvaverkon räjähdysmäinen hävittäminen aiheutti väestömäärän supistumisen.

Käännettä parempaa ei ole näköpiirissä. Sosialismin ja kapitalismin välinen kilpailu ja vahva vasemmisto pakottivat Euroopan kapitalistiset maat rakentamaan sosiaalista turvaverkkoa ns. hyvinvointiyhteiskuntaa. Nyt kilpailun päätyttyä turvaverkon purkamiseen on jo hyvässä vauhdissa.

Yhdysvalloissa 65 uoden iän saavuttaa 12-13 prosenttia. Euroopassa sen on tähän asti saavuttanut 17-18 prosenttia väestöstä. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Eurooppa kulkee kohtia Yhdysvaltojen esimerkkiä.

Kasvavasta työn puutteesta, työttömyydestä ja sen lieveilmiöistä, on tullut pysyvä ongelma niin idässä kuin lännessäkin. Sen ratkaisemiseen kapitalisteilla ja heidän määrättävissä olevilla poliitikoilla ei ole keinoja. Päinvastoin. Kehitys kulkee kohti yhä suurempaa työttömyyttä, köyhyyttä ja kapitalismin umpikujaa.

Kapitalistiset maat toteuttavat omalla tavallaan kapitalistien suurta orjuuden ja tuottamattomien karsimisen missiota. Suomessa ehkä suurin tehtävä on kuntauudistus. Se keskittää kaikki toiminnat muutamaksi keskukseksi, joiden mm. teyden-, sairaan- ja vahustenhoidon palvelut jäävät enemmistön ulottumattomiin.

Kautta kapitalismin olemassaolon ajan siihen ovat kuuluneet tappava eriarvoisuus, toisen ihmisen riisto, paikalliset ja maailman sodat. Kapitalismi tappaa.

Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.