torstai 13. maaliskuuta 2014

Tuomioja Kiovassa


Viel’ elää isäin henki

Demarien johtajat ovat lähes sata vuotta ymmärtäneet, tukeneet ja hyväksyneet oikeistolaisuuden fasismia ja natsismia myöden. Jo 1917, kun Suomessa oikeistolaisella vallankaappauksella hajotettiin työväenenemmistöinen eduskunta, demarijohto söi Forssan kokouksen eväät.

Väinö Tannerin (1881–1966) johdolla luokkasodan jälkeen demarit johdatettiin valkoisen Suomen huomaan. Se edesauttoi tuhansien työläisten ja talonpoikien teloitukset sekä lukemattomien sulkemisen vankiloihin. Väinö Tanner oli eri ministeriöiden ministerinä maaliskuusta 1937 elokuuhun 1944. Ministerinä hän oli hyväksymässä kumppanuuden Hitler natsien kanssa ja sotaretket savijaloilla seisovan neuvostojättiläisen kaatamiseksi.

Aarre Simonen (1913–1977) oli demarien nimittämänä sisäministerinä elokuusta 1948 huhtikuuhun 1950. Arabian tehtailla oli lakko 1948. Lakoa hajottamaan, fasistien mallin mukaan, Simonen lähetti ratsupoliisit. Siitä hän sai kunnianimen Sapeli-Simonen. Seuraavana vuonna oli Kemin Oy:n lakko, jonka lopettamiseksi ja jälleen fasistien mallin mukaan Simonen lähetti poliisit, jotka tappoivat kaksi työläistä Feliks Pietilän ja Anni Alina Kontiokankaan.

Erkki Tuomioja (1946-) on demarien ulkoministeri kesäkuusta 2011. Hän pitää loukkaavana mm. Venäjän ulkoministerin väitettä, että Kiovassa olisi tapahtunut fasistien vallankaappaus. Häntä ei vähääkään häiritse se, että Ruotsin uusnatsit ovat lähettäneet miehiään palkkasotilaiksi Kiovaan monien muiden maiden palkkasotilaiden avuksi. Tuomiojaa ei näytä vähään häiritsevän se, että julkisuudessa tiedetään vallankaappaajat palkkasotilaineen ovat polttopulloillaan sytyttäneet lukuisia tulipaloja ja tappaneet sekä mielenosoittajia että poliiseja. 

Erkki Tuomiojan puheissa kaikuu menneisyyden sävel, jossa elää isäin henki.

Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.