22.10.18

Synninpäästöä


SYNNINPÄÄSTÖÄ?

Aina kun Hesari kirjoittaa Venäjästä sävy on kielteinen. Hesarin jutuissa Venäjällä ei ole koskaan mitään myönteistä. Sen sijaan länsimaista, riippumatta jutun sisällöstä, sävy on aina vähintään neutraali, ellei positiivinen, sillä lännen kurjuus ja rosvot, ovat meidän kurjuutta ja rosvoja.  

Olen useamman kerran ihmetyttänyt sitä, miksi Hesari julkaisee Natsi-Saksan tämän tuosta jutun tynkää ja kuvia. Niissä ei ole koskaan Natsi-Saksan julmuuden kauhistelua ja sen aloittaman toisen maailmansodan keskitysleirien kauhuja eikä paljon muutakaan itse sodasta, jonka tavoitteena oli hävittää ali-ihmiset - juutalaiset ja slaavit.

Sunnuntai (30.9) vaikuttaa jonkinlaiselta huipentumalta. Uutissivun laatikossa oli viite ruotsalaisen natsin von Rosenin kahden sivun, koko aukeaman juttuun. Jutun koristeena oli valtava yhteiskuva kahdesta siviiliasuisesta ystävyksestä Natsi-Saksan korkeasta johtajasta Herman Göringistä ja ruotsalaisesta natsista Eric von Rosenista.  

Lisäksi kerrottiin, että Göring, von Rosen ja Mannerheim olivat ystävykset, jotka kävivät yhdessä hirvimetsällä. Natsien julmuuksista ei ollut sanaakaan.

Natsien hirveyksien vähättelemiseksi, jutussa oli mukana Suomen Ilmavoimien hakaristilippu. Ilmavoimien tunnuksena hakaristi poistettiin 1948, mutta ilmavoimien lippuun se palautettiin 1958.    

Vielä saman lehden lopussa oli viatonta juttua Natsi-Saksan SS:n ja Gestapon päälliköstä Heinrich Himmleristä ja hänen lääkäristään kirjoitetusta kirjasta. Sanallakaan, vaikka jutussa keskitysleiri sana olikin, ei kerrottu Himmlerin johtaman SS:n ja Gestapon rajattomista julmuuksista. Sen sijaan juttu oli koristettu Himmlerin komealla asepukuisella rintakuvalla.

Sunnuntaina (14.10) oli koko sivun juttu kuva Hitleristä. Jutussa kerrotaan, että Hitler on ilmiö ”varsinkin Yhdysvalloissa ja Britanniassa kiinnostus on todella suurta. Toki niin on myös Saksassa, aina.”.

Torstaina (18.10) Hesarissa oli koko sivun juttu, joka on koristettu kuvalla, jossa poseeraavat suomalaiset Saksan asepukuiset miehet. Jutussa kerrotaan Andre Swanströmin selvityksestä Hakaristin ritarit, Suomalaiset SS-miehet, politiikka, uskonto ja sotarikokset.  Kirja romuttaa mantran, että suomalaiset SS-miehet eivät olleet mitenkään oallisia SS:n julmuuksiin.

Tässä lehdessä kaupattiin myös ilmavoimien hakaristillä koristettua kahvimukia!

Kun Hesari kirjoittaa Venäjästä, jutut on kirjoitettu irvishampain. Sitä näissä neljän sivun jutuissa ei ollut aistittavissa. Hesari on aika ja ajoin julkaissut Natsi-Saksaa koskevia juttuja, ne ovat sävyltään vähintään neutraaleja, joten voi vain ihmetellä miksi? Kertooko moinen kiinnostus natsien jonkinlaisesta synninpäästöstä? Vai onko kysymys jostain pahemmasta?

Kai Kontturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.